Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Evo od čega građani strahuju, a čemu se vesele u EU

jelačić plac (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.03.2013.
u 21:01

Građani smatraju da su dobre stvari kod ulaska Hrvatske u EU prednost studiranja u inozemstvu (76 posto), lakše nalaženje posla u zemljama EU (72 posto).

Zanima li građane što se događa u EU i što će se događati kada uđemo u Uniju? Prema istraživanju koje je naručio Dnevnik Nove TV 57,3 posto građana kažu da ih zanima što se događa u EU, 40,8 posto kaže ne, dok 1,8 posto nema stav što se toga tiče. Istraživanje je proveo IPSOS PULS 27. i 29. ožujka, telefonski, na uzorku od 802 ispitanika, prenosi Dnevnik.hr. 

Građani smatraju da su dobre stvari kod ulaska Hrvatske u EU prednost studiranja u inozemstvu (76 posto), lakše nalaženje posla u zemljama EU (72 posto), lakše će kupovanje i putovanje u zemlje EU (65 posto), brže rješavanje sudskih sporova (59 posto), kupovanje automobila po jeftinijoj cijeni (52 posto), bolja administracija (46 posto), te smatraju da će kamate na kredite padati (41 posto).

Građani strahuju da će ulaskom u EU poskupiti hrana i potrepštine (45 posto), da će se povećati cijena nekretnina (35 posto) te da će teže naći posao u Hrvatskoj jer će tržište biti otvoreno za cijelu EU (32 posto).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije