Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrhunski uvjeti
Povratak na članak

Evo koliko će europarlamentarci zarađivati u Bruxellesu i koje beneficije imaju

Oni će svakog mjeseca dobivati 8757 eura bruto plaće koja će nakon oporezivanja iznositi oko 4500 eura. No, to je samo gola plaća...

Komentari 15

CA
car099
12:01 27.05.2019.

sve to mi plaćamo kroz članarinu za EU ...

VL
WI
wivié
12:01 27.05.2019.

Pa ovi dzeparosi drze za gusu citavu Europu, samo da oni mogu pljackati tu gomilu novaca sto tarase gradjanima po Europi, plus sve ostalo sto kradu u vrecama iz EU fondova, novaca poreznih obveznika, dok teroristi siluju sve sto dise po Europi. Za ove ce prije ili kasnije trebati jos jedan Nimberski proces.

VL
MA
Malenkost
13:05 27.05.2019.

Ovi parlamentarci su nepotrebni te desetak godina raspravljaju da li krastavac treba biti prav ili krivuljav. S velikim teatrom prestavise prije 5 godina veliki uspjeh: svi mobiteli su trebali imati jedan isti punjac!! , nista od toga !! Pune dzepove novcem te imaju dosadne i duge rasprave. Njihov sef, Juncker, je kronicni alkoholicar koji treba smijesne isprike kad se ljulja od promila. Sve vise je zasicenika ove EU. Male drzave ce clanstvo u EU unistiti te ce se mentalno isprazniti. Ulaz HR u EU je smrt te Drzavice. Rak je Nelustarcija i s tim Re- animacija, vitalizacija i instalacija komunista u drustvo krvavo obranjene HR.

VL
WI
wivié
12:14 27.05.2019.

Dnevnica 320 eura, plus placetina, plus 24 000 eura mjesecno za ''ured'', plus jos 4000 za drugi ured? I tako svakom dzeparosu u Ropskom parlamentu, dok Europa jeca na koljenima, sa raskrvaljenim glavama gradjana na prosvjedima sirom Europe i teroristimaa sto zlostavljaju gradjane u vlastitoj kuci? Pa ovi su gori od nacista, oni se bar nisu krili, mogao si ratovati protiv njih, a ovi su razbojnici podli, oni ti na slamcicu sisu krv, krvopije, gnjidurine najvece na kugli! Vampirincine, fujjj!! Treba i zato imato satanisticku dusu, ne moze to svatko!

VL
PR
PrimoracRi
12:10 27.05.2019.

Bolje nemojte pisat o ovim ghuz........ jer provocirate narod. Ne vrijedi im delo ni pišljiva boba ,aš samo cijede iz poreza prireza ,doreza,naknada ,članarina,cjedarina i čuda tega za svoj pohlepni žep,sve dok jednog dana ne pukne EU,stara dama smrdljivih nogu.

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:31 27.05.2019.

eto Flegi super prilika da se u centru eu moći založi za Uljanik! nek pojasni model kako je uspijevao uljanik živjeti 25 godina u gubitcima na račun države, i da je najbolje da taj model unija podupre i dalje! ah, 4.500 eura čistog, plus par hiljadarki mjesečno za ostale troškove... baš mi drago da je kolakušić uspio zajahati ovog magarca. sad će nam se smijati još i više! a mi misliti kako će sad on u tom čudnom parlamentu biti ozbiljno shvaćen. u sazivu u kojem će stara garda glavu pognuti pred valom mladih sa drugačijim idejama. naročito je lijepo znati da je stari saziv donio nekoliko zanimljivih odluka, i u uniji praktički onemogućio stvaranje it giganta. još je ljepše znati da će baš ovaj šareni saziv donijeti propise kojima će gmo slobodno ući na naša polja i na koncu na stol. naši eu parlamentarci će i dalje voditi bitke protiv vjetrenjača, biti predmetom podsmjeha, u svojim borbama za veća prava npr. naših ribara, na račun čega će u jadranu se nastaviti sa haračenjem ribljeg fonda.. ili pak igre oko prava potrošača, gdje će troškove tih 'prava' snositi opet mušterije, kupci. eu nikad neće biti sila politička, vojna, već samo ekonomski savez koji će svoju snagu usmjeriti u valutu, koju su počeli tiskati ko amerikanci. a povijest ne zna za ni jedno tiskanje novca bez pokrića (tko i čime jamči za euro..?) a da nije zemlja propala.. najveća beneficija koju sad imaju je sve plaćeno i 'ugled'. da je piculi do hrvatske doma bi se aktivirao i borio. ovako je izdaleka ljepše.

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
12:15 27.05.2019.

nema potrebe zamarati se sa izborima za eu parlament koji ima snagu svete vodice - nit pomaže , nit odmaže ... vlast u uniji drži evropsko vijeće koje će izabrati članove evropske komisije i nastaviti bahato po svom ...

VL
AR
Arger
12:17 27.05.2019.

Pa ko da nasi saborski zastupnici,zupani i dozupani,gradonacelnici i dogradonacelnici maju manje.I oni imaju placene stanove i rezije,kartice,sluzbene automobile,naknade za odvojeni zivot,debele place i jos je svaki od njih u nekoliko upravnih ili nadzornih odbora drzavnih poduzeca.

VL
DA
Dalekovod
12:15 27.05.2019.

HDZ moze biti sretan da ke glasovali samo 29 posto biraca samo Pavicev za za mirovine odnesao je Hdzu 50 posto glasova Vasinih 26 lokala mercedes od ministrice u dvoristu Tolusiceva pecanjara cevapi od 90 m kvadratnik ostalih 20 posto da su svi biraci izasli na glasovanje Hdz bio bi na razini Dalije Oreslovic

VL
BO
Borxi
21:20 27.05.2019.

Pa, ljudi su izabrani i RADE !

VL
AH
amir_haisa
12:15 28.05.2019.

Najbolje mi je sto su si složili da mogu u penziju sa 63 a ostatku naroda prodaju price da je ok radit i do 67 ili vise.

VL
Avatar Foton
Foton
13:34 27.05.2019.

Neki se tu cude placama od 4, 5 tisuca eura. Otidjite u sSilicijsku dolinu pa vidite da svaka cistacica zaradjuje bar toliko, inzinjer 3 puta toloko, a manager i 10 puta toliko. Da ne govorim o top direktorima gdje suu zarade par miliona dolara . Mozda se jednog dana i Hrvatska mentalno izvuce is 2. Svjetskog rata i radnickog samoupravljanja, pa ce se i tamo zaradjivati po koju tisucu eura mjesecno.

VL
Avatar Django
Django
11:46 27.05.2019.

Dosta čitam stranu štampu i portale i moram priznati da nikada nigdje nisam naišao na uradak koji bi se bavio pitanjem koje je u hrvatskom tisku toliko često - koliko tko zarađuje. Izuzetak je jedino ako je riječ o kriminalu, ali to je već jedan sasvim drugačiji kontekst.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.