Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Evo koje je zamjenike i pomoćnike ministara Vlada danas imenovala!

Zdravka Bušić imenovana je zamjenicom ministra vanjskih i europskih poslova, Davor Trupković imenovan je pomoćnikom ministra kulture, Zdravko Vukić imenovan je pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja...
04. ožujka 2016. u 14:13 30 komentara 34095 prikaza
Sjednica vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na zatvorenom dijelu današnje, šeste sjednice, Vlada Republike Hrvatske usvojila je stajališta za sastanke Vijeća ministara: za sastanak Vijeća za okoliš (ENVI), 4. ožujka 2016. godine, za sastanak Vijeća za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravlje i pitanja potrošača (EPSCO) u formatu ministara zaduženih za zapošljavanje i socijalnu politiku, 7. ožujka 2016. godine, i za sastanak Vijeća za ekonomska i financijska pitanja (ECOFIN), 8. ožujka 2016. godine.  

Vlada je odgovorila na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 26. siječnja 2016. godine br. 2016/0081, u vezi s kodeksima i povezanim izmjenama konvencija i protokola Međunarodne pomorske organizacije (IMO) te na Pismo službene obavijesti Europske komisije od 26. siječnja 2016. godine br. 2016/0082, u vezi s kriterijima za privremeno odbijanje davatelja alogeničnih doza krvi. Odgovor koji je Vlada utvrdila bit će proslijeđen Europskoj komisiji, a uobičajeno je da se sadržaj korespondencije s Europskom komisijom u ovakvim slučajevima javno ne objavljuje.
Također, Vlada je odgovorila na tužbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske u upravnom sporu zbog istovremenog raspuštanja općinskog vijeća i razrješenja općinskog načelnika i njegove zamjenice te je ovlast za zastupanje u postupku pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske dala Željki Tropini Godec, voditeljici Službe za nadzor lokalne i područne (regionalne) samouprave u Ministarstvu uprave. Raspravljano je i o kadrovskim pitanjima.

Tako je Zdravka Bušić imenovana zamjenicom ministra vanjskih i europskih poslova. 

Davor Trupković imenovan je pomoćnikom ministra kulture. 

Zdravko Vukić imenovan je pomoćnikom ministra graditeljstva i prostornoga uređenja. 

Dužnosti pomoćnice ministra zdravlja razriješena je Dijana Cimera

Staša Skenžić i Tomislav Paškvalin razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a novim pomoćnicima imenovani su Srećko Tomas i Momir Karin

Slavko Kovačević imenovan je pomoćnikom ministra pravosuđa.

Mirjana Mataušić-Pišl, Božica Rukavina i Domagoj Križaj razriješeni su dužnosti pomoćnika ministra poljoprivrede, a novim pomoćnicima imenovani su Krunoslav Karalić, Tomislav Kiš, Nenad Šćulac, Ivica Francetić i Zdravko Barać. 

Leda Lepri razriješena je dužnosti pomoćnice ministrice uprave, a novim je pomoćnikom imenovan Bernard Gršić

Ivana Marinković imenovana je ravnateljicom Ureda Koordinacije za vanjsku i europsku politiku – tajnicom, s danom 7. ožujka 2016. godine. 

U Lučkoj upravi Rijeka razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Pavao Komadina te članovi Dražen Bošković, Igor Golec, Miljenko Fičor i Ivo Šantić. Novim predsjednikom imenovan je Bojan Hlača, a članovima Vesna Mrzljak, Josip Rupčić, Renata Blažeković i Darko Glažar. 

U Lučkoj upravi Zadar razriješen je predsjednik Upravnog vijeća Krešimir Rendeli te članovi Svetko Šarić, Boris Fantulin, Ante Vodopija i Alen Rukavina. Novim predsjednikom imenovan je Božidar Longin, a članovima Živko Kolega, Marino Buturić, Boris Fantulin i Alen Rukavina. 

Nadalje, u Lučkoj upravi Šibenik razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Maja Markovčić Kostelac te članovi Milan Macura, Josip Zanze, Damir Vučak i Robert Baljkas. Novom predsjednicom imenovana je Lidija Bralić, a članovima Paško Dželalija, Gordan Baraka, Igor Radić i Robert Baljkas. 

Razriješen je i predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Split Dražen Ivanušec te članovi Igor Cigula, Renata Blažeković, Snježana Josipović i Davor Vidan. Novim predsjednikom imenovan je Joško Dvornik, a članovima Ante Bačić, Andrija Čaljukšić, Dražen Ivanušec i Davor Vidan. 

Mihaela Matokanović Džimbeg razriješena je dužnosti članice Upravnog odbora Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, a novim članom, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za socijalnu skrb, imenovan je Josip Sarić. 

Razriješena je predsjednica Upravnog vijeća Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske Helga Bubanović Devčić, a novom predsjednicom Upravnog vijeća imenovana je Marija Vučković, kao predstavnica ministarstva nadležnog za regionalni razvoj. 

Mirjana Rađenović razriješena je dužnosti članice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a novim članom, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za mirovinski sustav, imenovan je Marinko Papuga. 

Razriješena je i dosadašnja članica Upravnog vijeća Zavoda za unaprjeđivanje zaštite na radu Marina Kasunić Peris, a novim članom, koji se imenuje na prijedlog ministra nadležnog za rad, imenovan je Mario Bebić. 

Boris Lalovac razriješen je dužnosti predsjednika, Ivan Vrdoljak dužnosti zamjenika predsjednika, a Branko Grčić, Gordan Maras, Darko Lorencin i Tihomir Jakovina dužnosti članova Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Novim predsjednikom Nadzornog odbora, koji je ministar financija po položaju, imenovan je Zdravko Marić. Novim zamjenikom predsjednika Nadzornog odbora, koji je ministar gospodarstva po položaju, imenovan je Tomislav Panenić. Novim članom, koji je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije po položaju, imenovan je Tomislav Tolušić. Nadalje, imenovana su tri člana Nadzornog odbora iz reda ministara, Anton Kliman, Davor Romić i Darko Horvat. 

Razriješen je dosadašnji predsjednik Upravnog odbora Fonda za naknadu oduzete imovine Boris Lalovac te članovi Orsat Miljenić, Arsen Bauk, Tihomir Jakovina i Anka Mrak-Taritaš. Novim predsjednikom imenovan je Zdravko Marić, a članovima, iz reda ministara po položaju, Ante Šprlje, Dubravka Jurlina Alibegović, Davor Romić i Lovro Kuščević. 

Tihomir Jakovina razriješen je dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a Jakša Puljiz, Ivana Vargašević Čonka i Davorka Hajduković razriješeni su dužnosti članova Upravnog vijeća. Novim predsjednikom, koji je ministar poljoprivrede po položaju, imenovan je Davor Romić, a članovima, kao predstavnici nadležnih ministarstava, imenovani su Tomislav Tolušić, Ivana Vargašević Čonka i Marijan Njavro. 

 Razriješena je dosadašnja članica Povjerenstva za uništavanje oduzetih droga Sanja Mikulić, a novom članicom Povjerenstva, kao predstavnica Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, imenovana je Lidija Vugrinec. 

Ivan Vrdoljak razriješen je dužnosti člana Glavne skupštine Hrvatske elektroprivrede d.d., a novim članom, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, određen je Tomislav Panenić. 

Također, Ivan Vrdoljak razriješen je dužnosti člana Glavne skupštine Jadranskog naftovoda d.d., a novim članom, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, određen je Tomislav Panenić. 

Sukladno odredbama Zakona o Vladi, Slavenu Dobroviću dano je odobrenje za obavljanje edukacijske djelatnosti na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.  

Danko Markovinović razriješen je pa ponovno imenovan na dužnost ravnatelja Državne geodetske uprave. 

Na prijedlog Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, a temeljem prijedloga ministra poljoprivrede, razriješeni su dosadašnji članovi Upravnog vijeća Hrvatskih voda Tihomir Jakovina, Roberto Lujić, Milan Stojanović, Predrag Štromar, Venko Ćurlin i Boris Šuvak. Novim članovima imenovani su Davor Romić, Slaven Dobrović, Božo Galić, Davor Ljubas, Katarina Ujdur i Bernardica Rubčić. 

>>Zdravka Bušić zamjenica ministra vanjskih poslova Mire Kovača

>>Ministar Kovač: Dobro surađujemo sa Svetom Stolicom

Dijabetes nekad i sad
Povijest i budućnost šećerne bolesti
Ova bolest jedna je od najvećih čovjekovih neprijatelja! Hrvatska profesorica: U zadnjih 10 godina došlo je do ogromnog napretka
Argeta
Zero Food Waste
Svaki dan sam naviknut bacati ostatke kruha. Evo zašto sam to odlučio promijeniti
 • Važna obavijest

  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • dobarsavjet:

  Ovi su do danas primali naknade za nešto što nisu radili?

 • pixiee:

  Eto sve polako dolazi na svoje mjesto, glavno da su novinari digli prašinu oko ničega

 • Deleted user:

  pa vec dva mjeseca se samo dijele stolice. sad će doći na red pomoćnici pomoćnika... jedna srednja firma sa oko 10 tisuća radnika u austriji ima vas BIP, koji stvaraju 4,2 miliona stanovnika te državna dobra... a dijele se ovolike ... prikaži još! stolice... a rekli su da će smanjiti broj ministarstava... sve laž...