Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže promjena

Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja tjedna

ljudi
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
17.10.2018.
u 09:12

Od vikenda će biti ponovno oblačnije, osobito u nedjelju uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu

Danas će u zapadnim krajevima biti oblačnije, uz gdjekoju kap kiše, dok će na istoku i jugu sunčanog vremena biti znatno više. U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano. Ujutro će biti mjestimične magle. Najviša dnevna temperatura viša od 20°C, uglavnom između 21 i 24°C, javlja HRT.

Nakon jutarnje mjestimične magle, više oblaka bit će u središnjoj Hrvatskoj, a uglavnom prijepodne nije isključena i poneka kap kiše. Poslijepodne uglavnom suho i djelomice sunčano, uz najvišu temperaturu između 18 i 20°C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije barem djelomice sunčano. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni, prema otvorenom moru ponegdje i jak, uz malo do umjereno valovito more. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 10 do 12°C, na moru između 15 i 18°C, a najviša dnevna od 23 do 25°C.

Toplo će biti i na jugu Hrvatske, uz pretežno sunčano vrijeme i najvišu temperaturu zraka uglavnom 24 ili 25°C, dok će temperatura mora biti 21°C. 

Od četvrtka – i dalje relativno toplo...

U kopnenom će području do vikenda biti stabilno – uglavnom suho i većinom sunčano, ujutro uz mjestimičnu maglu koja se ponegdje može i dulje zadržati. Najviša je temperatura i dalje oko 20°C pa i malo viša, a ni jutra neće biti odviše hladna. Od vikenda ponovno oblačnije, osobito u nedjelju uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu.

Na obilje sunčanih sati sljedećih dana valja računati i na Jadranu, uz najvišu temperaturu zraka uglavnom između 23 i 25°C, a temperatura mora većinom će biti samo malo niža. Puhat će slab i umjeren istočnjak i jugoistočnjak, u petak sjeverozapadnjak, ujutro uz obalu bura, tijekom vikenda mjestimice i jača, osobito u nedjelju kada ponegdje može pasti malo kiše.

Pogledajte razgovor s uglednim atmosferskim fizičarom Grisogonom o klimatskim promjenama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije