Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasno!

Evo kako stranci na hrvatskim prometnicama koriste zaustavni trak

Foto: Snimila čitateljica
1/3
17.08.2019.
u 12:57

Ako osjetite umor ili pospanost, trebali biste izaći na idućem izlazu, no na zaustavnom traku dozvoljeno je stati samo ako vam je vozilo u kvaru pri čemu ste dužni i postaviti signalni trokut 130 m iza vašega vozila, na zaustavni trak.

Nije novost da hrvatske prometnice budu "zakrčene" tijekom ljetnih mjeseci, posebice vikendima kada se odvija smjena turista. I u nastojanjima da što prije dođu do odredišta, zaobiđu kolonu i slično, nekim vozačima padaju na pamet nedozvoljena rješenja.

Jedna nam je čitateljica poslala fotografije kako, većinom stranci, na autocesti koriste zaustavni trak iako ne bi smjeli. Pritome navodi: "Opasna situacija, a policije nigdje!"

Foto: Snimila čitateljica
Foto: Snimila čitateljica

Podsjetimo, na vožnju autocestom odnose se posebna pravila, a kršenje tih pravila može dovesti do novčanih kazni ili isključenja iz prometa.

Foto: Snimila čitateljica

Nikako nemojte na autocesti voziti unatrag ili polukružno okretati vozilo. Ako promašite izlaz, morate nastaviti voziti do sljedećeg izlaza.

Nemojte ukrcavati ili ostavljati putnike ili autostopere ni na jednome dijelu autoceste, što se također odnosi i na izlazne, odnosno prilazne dijelove autoceste.

Foto: Snimila čitateljica
Foto: Snimila čitateljica

Ako osjetite umor ili pospanost, trebali biste izići na idućem izlazu, no na zaustavnom traku dozvoljeno je stati samo ako vam je vozilo u kvaru pri čemu ste dužni i postaviti signalni trokut 130 m iza vašega vozila, na zaustavni trak.

Ključne riječi

Komentara 18

DA
Danko1982
13:28 17.08.2019.

To nisu stranci, vec nasi koji redw vani (siguran sam barem 95%).Vec sam dozivio kako "Austrijanac" parkirna auto na invalidskom parkingu pred kauflandom, a u istom danu dozivim kako "svicarac" bez imalo dvojbe skrece na mjesto za invalide.... Tu bezobzirnost od strane gastarbajtera mi domaci nismo zasluzili... Pitam se dali tako parkiraju i u svojim zemljama gdje rade ili samo ne postuju Hrvatsku i njene zakone?

Avatar nosac
nosac
13:25 17.08.2019.

treba pojasniti za što postoje zaustavni trakovi i kada se smiju koristiti, a i opaliti velike kazne za neopravdanu vožnju na toj traci...ja sam osobno vidio da autobus gari 90 km/h na zaustavnoj traki dok je kolona bila 10 km...

CR
crodark
13:25 17.08.2019.

Ako je strana registracija ne mora značit da je stranac. Prije ovi naši sa bauštele.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije