Naslovnica Vijesti Hrvatska

Evo kako stranci na hrvatskim prometnicama koriste zaustavni trak

Ako osjetite umor ili pospanost, trebali biste izaći na idućem izlazu, no na zaustavnom traku dozvoljeno je stati samo ako vam je vozilo u kvaru pri čemu ste dužni i postaviti signalni trokut 130 m iza vašega vozila, na zaustavni trak.
17. kolovoza 2019. u 12:57 18 komentara 6965 prikaza
Foto: Snimila čitateljica
Pogledajte galeriju 1/3

Nije novost da hrvatske prometnice budu "zakrčene" tijekom ljetnih mjeseci, posebice vikendima kada se odvija smjena turista. I u nastojanjima da što prije dođu do odredišta, zaobiđu kolonu i slično, nekim vozačima padaju na pamet nedozvoljena rješenja.

STANJE U PROMETU Pojačan promet na glavnim cestovnim pravcima: Ako putujete, naoružajte se strpljenjem

Jedna nam je čitateljica poslala fotografije kako, većinom stranci, na autocesti koriste zaustavni trak iako ne bi smjeli. Pritome navodi: "Opasna situacija, a policije nigdje!"

 | Autor : Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica

Podsjetimo, na vožnju autocestom odnose se posebna pravila, a kršenje tih pravila može dovesti do novčanih kazni ili isključenja iz prometa.

 | Autor : Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica

Nikako nemojte na autocesti voziti unatrag ili polukružno okretati vozilo. Ako promašite izlaz, morate nastaviti voziti do sljedećeg izlaza.

Nemojte ukrcavati ili ostavljati putnike ili autostopere ni na jednome dijelu autoceste, što se također odnosi i na izlazne, odnosno prilazne dijelove autoceste.

 | Autor : Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica Foto: Snimila čitateljica

alkotest Rigorozne kazne Opet sjeo pijan za volan i dobio 90 dana zatvora, u svibnju vozio s gotovo 2,5 promila

Ako osjetite umor ili pospanost, trebali biste izići na idućem izlazu, no na zaustavnom traku dozvoljeno je stati samo ako vam je vozilo u kvaru pri čemu ste dužni i postaviti signalni trokut 130 m iza vašega vozila, na zaustavni trak.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Danko1982:

    To nisu stranci, vec nasi koji redw vani (siguran sam barem 95%).Vec sam dozivio kako "Austrijanac" parkirna auto na invalidskom parkingu pred kauflandom, a u istom danu dozivim kako "svicarac" bez imalo dvojbe skrece na mjesto za invalide.... Tu bezobzirnost ... prikaži još! od strane gastarbajtera mi domaci nismo zasluzili... Pitam se dali tako parkiraju i u svojim zemljama gdje rade ili samo ne postuju Hrvatsku i njene zakone?

  • nosac:

    treba pojasniti za što postoje zaustavni trakovi i kada se smiju koristiti, a i opaliti velike kazne za neopravdanu vožnju na toj traci...ja sam osobno vidio da autobus gari 90 km/h na zaustavnoj traki dok je kolona bila 10 km...

  • crodark:

    Ako je strana registracija ne mora značit da je stranac. Prije ovi naši sa bauštele.