Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA ZA KATALONIJU

Evo kako policija brutalnošću i nasiljem zaustavlja glasače

Nasilje
Foto: Twitter
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.10.2017.
u 13:55

Snimke nasilje postaju viralne. Društvenim se mrežama nezaustavljivo šire, a građani se pitaju je li njihovo djelovanje primjereno i u skladu s njihovom funkcijom

Španjolska policija Guardia Civil nakon nekoliko videa koja pokazuju policijsku brutalnost je prekinula šutnju te poručila da se opiru "zlostavljanju i provokacijama" dok obavljaju svoju funkciju "obrane zakona".

Ipak, snimke nasilje postaju viralne. Društvenim se mrežama nezaustavljivo šire, a građani se pitaju je li njihovo djelovanje primjereno i u skladu s njihovom funkcijom.

Trideset i osam osoba ozlijeđeno je gumenim mecima i pendrecima koje je upotrijebila španjolska policija pošto su joj se stotine osoba ispriječile na ulazima na biračka mjesta u Kataloniji gdje se odvija referendum o nezavisnosti unatoč zabrani španjolskog Ustavnog suda, priopćila je katalonska vlada.

Nasilje
1/10

Liječničku pomoć je od 9 sati ujutro zatražilo 38 osoba od kojih su tri teže ozlijeđene, navela je vlada iz Barcelone na Twitteru.

Komentara 48

KA
KaraMarko
14:30 01.10.2017.

Demokracija vam neda glasovati jel

Avatar sizif
sizif
14:21 01.10.2017.

Ono sto su politicari zabrljali sad "ispravljaju" ovi kerovi koji ocito uzivaju u tome sto su pusteni s lanca. Ovo par snimaka koje vidim uglavnom snagu pokazuju na zenama... I umjesto da osjecam mrznju prema njima meni ih zao... Ljudi bez mozga, savjesti i ljudskosti. Da im nadredeni samo daju mig - ti bi s uzitkom pucali! Ubijali. A ovim se problemi ne rjesavaju. Naprotiv. Poslije ovoga danas nema povratka

MA
Majur
15:06 01.10.2017.

Ajde Pervan sjedi tamo i blokadu napravi...pa pričaj o policijskoj brutalnosti....Ljude koji blokade rade ispod ruku dignuti i odnijeti je jedna stvar,a ovo šamaranje i udaranje nogama i rukama po čak i ženama,vući ih za kosu i bacati na pod je dno dna policije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije