Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika Mlaka

Evo kako izgleda najmoderniji vrtić u Hrvatskoj vrijedan 24 milijuna kuna

Foto: http://www.cityportal.hr/
1/6
05.11.2015.
u 18:31

Četiri jasličke grupe primaju 48-ero djece, šest vrtićkih grupa 120-ero, dok je u programu predškole 16-ero djece

U Velikoj Mlaki je poslijepodne otvoren najmoderniji vrtić u Hrvatskoj vrijedan gotovo 24 milijuna kuna. U vrtiću ‘Lojtrica’ ima mjesta za 200 goričkih mališana u 10 odgojnih skupina – četiri jasličke i šest vrtićkih, a podmirivat će potrebe Velike Mlake i okolnih mjesta, odnosno zapadnog dijela grada, javlja cityportal.hr

Među mnogima koji su stigli na otvorenje, na svoj novi vrtić posebno je ponosna i mala Paula.

„Meni je ovdje jako lijepo. Najviše se volim igrati sa svojim prijateljima. Idem u vrtić zajedno sa Julijom, mojom najvećom prijateljicom“, ispričala nam je Paula.

Četiri jasličke grupe primaju 48-ero djece, šest vrtićkih grupa 120-ero, dok je u programu predškole 16-ero djece. Prostor je posebno prilagođen za djecu s posebnim potrebama.

„Vrtić nema građevinskih barijera i zbog toga je poseban. Nikoga iz Europe nije sramotno dovesti ovdje da vidi koliko se u našem gradu ulaže u predškolski odgoj“, naglasila je ravnateljica Ljubica Brnadić.

Barišić: Dječji osmjeh najveća je nagrada

„Mislim da smo napravili jedan veliki i lijepi projekt kojeg grad zaslužuje. On će postaviti jedan novi standard za predškolski odgoj u Velikoj Gorici, ali i u Hrvatskoj. Vrtić ima najveći mogući energetski razred. U svemu ovome najveća nagrada je dječji osmjeh.“, rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Vrtić Lojtrica čini prizemni dio s vrtićkim jedinicama, garderobama, sanitarijama, zajedničkim prostorijama, dok su na katu prostorije zbornice i uprave. Kapaciteti moderno opremljene kuhinje omogućavaju pripremu hrane za 600 djece – za djecu u Velikoj Mlaki i područnim vrtićima u okolici kao i za neke nove područne manje vrtiće koji će biti izgrađeni u budućnosti.

‘Ovdje joj je prekrasno, ona uopće ne želi doma’

„Već 20 godina svi zajedno čekamo taj vrtić. Sad ga napokon imamo i drago mi je što mije dijete može biti tu, makar zadnju ovu godinu prije škole. Ovdje joj je prekrasno, ona uopće ne želi doma“, kazao je otac šestogodišnje djevojčice Tomislav Lacković.

Iza vrtića nalaze se tobogani, ljuljačke i mnoštvo zabavnog sadržaja za najmlađe. Prostrano dvorište krasit će mnoštvo drveća. Unutrašnjost karakterizira danas postavljena vremenska škrinjica prepuna dječjih želja, koja će se od očiju javnosti u holu vrtića skrivati sve do 2044. godine.

>> U Središću i američka škola, gradnja počinje nagodinu

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar TvojUjko
TvojUjko
19:27 05.11.2015.

U Sisku na Capragu vrtić izgleda kao limenka u kojoj su prije toga godinama živjeli Romi i poslije odlaska Roma , Hrvati su je obojali cvjetićima, oblacima... i ugurali djecu..

OG
Oger
19:08 05.11.2015.

Bravo!

Avatar scarfacce
scarfacce
19:53 05.11.2015.

24 milje. a za vrtic potroseno 4

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije