Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hakerske metode

Anonymousi počeli cyber-rat s Islamskom državom. Objavili korisnike Twittera povezane s ISIL-om

kolaž
Foto: YouTube screenshot/Reuters/PIXSELL
1/3
17.11.2015.
u 11:30

Anonymousi bi se mogli 'probiti' u privatnu mrežu Islamske države i otkriti borbene planove i ostale ključne informacije

Međunarodni hakerski kolektiv Anonymous objavio je rat takozvanoj Islamskoj državi koja je preuzela odgovornost za terorističke napade u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a oko 350 ih je ranjeno. U videu objavljenom u subotu, član Anonymousa upozorava Islamsku državu kako može očekivati brojne cyber-napade. 

Da nije sve ostalo na prijetnjama upućuje i činjenica da je oko 900 profila na Twitteru povezanih s ISIL-om izbrisano s te mreže nakon što su Anonymousi objavili popis profila. Uz imena korisnika tih profila objavili su poruku "očekujte nas".

Iako u prethodno objavljenom videu Anonymousi ne otkrivaju o kakvim je točno napadima riječ, Tech Insider objavio je neke od taktika kojima su se hakeri prethodno koristili.

Otkrivanje povjerljivih informacija

Anonymousi bi se mogli "probiti" u privatnu mrežu Islamske države i otkriti borbene planove i ostale ključne informacije.

"Doxxing" članova: otkrivanje osobnih informacija o članovima Islamske države

"Doxxing", odnosno otkrivanje osobnih, privatnih informacija o pojedincima popularna je hakerska metoda, a u slučaju Islamske države mogla bi se koristiti kako bi se otkrile osobne informacije osoba uključenih u terorističke aktivnosti. Te se informacije najčešće objavljuju putem anonimnih, javno dostupnih kanala, poput stranica kao što su Pastebin ili internetskih foruma kao što je 4chan.

"DDoS" napadi: preopterećenje servera informacijskim zahtjevima

"DDoS" napadima serveri se preopterećuju s više informacija nego što mogu podnijeti kako bi se potpuno isključili i time mrežu učinili nedostupnom.

Ostale metode uključuju hakiranje profila na društvenim mrežama i brisanje pretraživih termina vezanih uz Islamsku državu iz internetskih tražilica. 

>> Anonymousi proglasili rat Islamskoj državi: Pronaći ćemo vas i nećemo vas nikad ostaviti na miru

Komentara 66

Avatar plejer_as
plejer_as
09:10 17.11.2015.

pa ne moraju znat jezik i planove, dovoljno je da im poremete šemu.... kao šta je meni punac na vikendici prespajao struju s nule na fazu a s faze na uzemljenje. Još se nisam oporavio

VE
vedriti
09:33 17.11.2015.

Neka ljudi rade svoj posao, i netrebaju otkrivati lice. Samo hrabro naprid Anonymousi. Dali se za teroriste Islama znalo, tek im se otkrilo lice, kad su .ranje napravili.

ZG
zgblabla
09:56 17.11.2015.

postavili su bombu u ruski zrakoplov,dignuli u zrak pola Ankare i Pariza i Beiruta , a EU prića o multikuturalnosti zajedno sa Zokijem, tko je tu LUD?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije