Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Evakuacije

Evakuirana i trudnica koja nije htjela napustiti kuću u Javorju

trudnica (1)
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
19.09.2010.
u 17:15

Ova poplava, kaže, nije ništa u usporedbi s bježanjem od četnika koji mu je stajao iza leđa

Trudnica Anita Ferenčak bila je jedna od onih mještanku u Javorju koja se nije dala evakuirati. Izišla je tek u večernjim satima i to zbog četverogodišnjeg sina koji je već prije bio prebačen nekoliko ulica dalje, kod bake i djeda, ali nije želio zaspati bez mame.

Vatrogasci, ali niti ostali susjedi to nisu znali objasniti. Smiljan Kuna, jedan od susjeda se pak uopće nije bunio. Iz poplavljene kuće izašao je još ujutro.

Ova poplava, kaže, nije ništa u usporedbi s bježanjem od četnika koji mu je stajao iza leđa. Njegovo dvoje male djece i supruga trenutačno su smješteni kod susjeda. Njihova je kuća samo jedna od desetak u Javorju koju je jutros okružila voda.

Jedna je baka, pak, ispričala da ne može doći do svog brata, koji je ostao u poplavljenoj kući. Neki su, naime, odbili evakuaciju.

Okupljeni mještani nisu stvarali paniku jer, kažu, protiv prirode ionako ne mogu ništa. Žalili su se jedino na manjak vreća s pijeskom kojima bi mogli zatrpati teren, no djelatnici Ureda za upravljanje hitnim situacijama, koji su izišli na teren, umirili su ih da će sve dobiti.

Načelnik Brdovca Alen Prelec najviše se bojao obližnjeg nasipa koji bi, ako se voda podigne, mogao napraviti još veću štetu.

Toga je bilo strah i mještane obližnjeg Drenja, u kojem su se mogle vidjeti jednake scene kao i Javorju, ali i jednake pritužbe.

Naime, iako se nekim cestama može samo u visokim gumenim čizmama, do poslijepodnevnih sati još nisu dobili vreće s pijeskom. (mzr/VLM)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije