Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost od požara

Evakuacija u Londonu: Stanari pet nebodera hitno napustili svoje domove

Evakuacija stanara iz nebodera Taplow u Londonu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
24.06.2017.
u 09:03

Vanjska obloga zidova tih zgrada ista je kao ona koja je pokrivala Grenfell u čijem je požaru u noći s 13. na 14. lipnja poginulo najmanje 79 osoba

Stanari pet nebodera na sjeveru Londona evakuirani su u noći s petka na subotu prema uputama vlasti, devet dana nakon dramatičnog požara nebodera Grenfell.

Nešto prije ponoći općinsko vijeće Camdena najavilo je da će ukupno 800 stanova u pet nebodera kompleksa Chalcots Estate biti "hitno evakuirano" kako bi se omogućilo provođenje "hitnih radova" na sigurnosti od požara.

Vanjska obloga zidova tih zgrada ista je kao ona koja je pokrivala Grenfell u čijem je požaru u noći s 13. na 14. lipnja poginulo najmanje 79 osoba.

Radovi bi trebali trajati "između dva i četiri tjedna".

Tijekom noći stanari su napustiti neboder Taplow s prtljagom. Upućeni su prema lokalnom zabavnom centru Swiss Cottage Leisure Center gdje su trebali provesti noć.

Camden je istaknuo u prvim satima subote da je rezervirao "stotine hotelskih soba" u Londonu za stanare zgrada Chalcots Estate.

Premijerka Theresa May kazala je u četvrtak da je "vlada naredila pregled vanjske obloge svih zgrada" sa socijalnim stanovima pod upravom države u cijeloj Velikoj Britaniji.

Po njezinim službama, samo u Engleskoj 600 zgrada ima izolaciju i fasadnu oblogu slične onima nebodera Grenfell.

Komentara 4

DU
Deleted user
12:54 24.06.2017.

Pogledajte fotku: sve sam Englez do Engleza...

ST
Startrack
15:58 24.06.2017.

A vidi faca iz socijalnih stanova. Vrlo sam se iznenadio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije