Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTO U NJEMU PIŠE
Povratak na članak

Europska komisija objavila ugovor s farmaceutskom tvrtkom AstraZeneca

AstraZeneca prošli je tjedan objavila da neće moći isporučiti količinu doza na koju se obvezala potpisanim ugovorom

Komentari 8

DA
DarthVader
20:25 29.01.2021.

Gospodo, AstraZeneca je pravo apsolutno u pravu. To je razlog zasto EU neide na sud. Clanice EU-a su zasrale situaciju jer su se htjeli pokazati bojim pokerasima. Ali po obicaju je EU teska banana ispao. To je cijela istina.

VL
Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
14:07 29.01.2021.

Stranica 11 ugovora, točka 5.4. To je ključni dio prevare proizvođača koji je uzeo i novac za razvoj unaprijed, nije garantirao da će vakcina uopće biti djelotvorna i sada kada je izgleda djelotvorna po više puta većoj cijeni prodaje onima koji najbolje plate. A EU izgleda nije svjesna kolika je to sramota za enormno plaćene pravnike i stručnjake koji su dozvolili da takav ugovor ide u realizaciju i sada je pod ucjenom proizvođača. Rekao bih HDZ-ova Borg grupa ide uzeti nešto novaca po svijetu pa je možda radila ugovor za EU? Da li je?

VL
SE
Sebastijan989
13:29 29.01.2021.

Ajde što su zatamnjeni iznosi ili termini isporuke...ali je zatamnjeno ono najbitnije, kolike su točno količine ugovorene za koji period, od inicijalne doze nadalje?

VL
ED
edgar2
15:21 29.01.2021.

Ugovor s klauzulom o "najboljem razumnom naporu" se razlikuje od klasičnog poslovnog ugovora gdje su navedene obaveze i sve drugo...Sada kada je ugovor objavljen vrijeme je da se prestane sa međusobnim optuživanjima i sukobima i počne sa dijalogom koji je najbolje rješenje za EU...

VL
MI
microlion
14:25 29.01.2021.

Nisam upoznat s detaljima ugovora, ali evo mojeg razmišljanja. Osim što će AstraZeneca izgubiti ugled, što u poslovnom svijetu zlata vrijedi, na sudu mogu izgubiti većinu dodatne dobiti koju su "privredili" prevarom. Njihov potez ima smisla samo ako su ispodod stola od VB i USA dobili neka dodatna obećanja koja neće sud moći uzeti u obzir. Znači da se radi o međunarodnoj lopovštini koju EU nije ni mogla zamisliti a kamoli predvidjeti i spriječiti ugovorom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.