Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stranka iznad pojedinca

Europski pučani HDZ-ovcima govore da ne razumiju zašto bi HDZ rušio svoju vladu

Orešković Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
08.06.2016.
u 18:22

HDZ-ovi europarlamentarci pismo su napisali ohrabreni stavovima europskih pučana da nijedan pojedinac ne smije biti važniji od stranke.

Nakon pisma koje su svojim stranačkim kolegama u Saboru uputili HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu, u Bruxellesu i Strasbourgu neslužbeno se može čuti da i većina europskih pučana s kojima su HDZ-ovi europarlamentarci u kontaktu kaže da ne razumije zašto bi HDZ išao rušiti vladu koju je formirao prije samo pola godine. 

Već sam taj postupak im je nerazumljiv, a kažu da im je još nerazumljivije kad vide koji su motivi za rušenje premijera Tihomira Oreškovića: te motive i europski pučani prepoznaju isključivo kao pokušaj spašavanja Tomislava Karamarka od opoziva u Saboru. S takvim motivom za rušenje Vlade se, neslužbeno doznajemo, europski pučani ne mogu složiti jer smatraju da nijedan pojedinac sa svojim osobnim interesima ne može biti iznad stranačkih interesa. 

Jedan izvor prenio nam je da su bliski suradnici predsjednika Europske pučke stranke Josepha Daula još krajem prošlog tjedna vrlo jasno na sastanku s europarlamentarcima iz HDZ-a rekli da i Daul smatra da nijedan pojedinac ne može biti važniji od stranke. 

Ta informacija u suprotnosti je s onim što je u ponedjeljak novinarima u Zagrebu izjavio međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, koji je rekao da je u nedjelju telefonski razgovarao s Daulom i da je predsjednik Europske pučke stranke “bio začuđen” informacijama koje su se pojavile u hrvatskom tisku o tome da europski pučani smatraju da bi se Karamarko trebao povući ako njegove afere opterećuju stranku. 

>>Tomislav Karamarko se na Vladi izuzeo od glasovanja o Ini

>>Petrov: Nećemo sudjelovati u preslagivanju, naša opcija su izbori. Šimić: Nikako ne želimo raskol u HDZ-u

>>Karamarko će vlast na pladnju predati SDP-u. Dio zastupnika HDZ-a otvoreno se protivi opozivu premijera

>>Eurozastupnici HDZ-a protiv Karamarka: Nacionalni interes je stabilnost Vlade, a ne njeno rušenje

Komentara 14

DD
dr dragon
19:18 08.06.2016.

EU to nije jasno jer ne zive u Hrvatskoj! Isto kada im kazemo da neki ne dobiju placu po 4-5 mjeseci onda se cude i kazu zasto ne tuze firmu!?

EU
eurobanana
19:22 08.06.2016.

Hi hihihihihihi pa Kradeze je od nekada poznat po sloganu......malo piskiti malo kakati...kud ces ti tud i ja (sramota da cacu nisu slijedilu remetinec..znaci samo lazi) 505 bez crte Ina

GO
google385
18:40 08.06.2016.

anketa; ;pametno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije