Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zatvoreni dio sjednice

Tomislav Karamarko na Vladi se izuzeo od glasovanja o Ini

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
08.06.2016.
u 17:50

"S obzirom na moju raniju odluku da se izuzmem iz svih procesa donošenja odluka vezanih uz INA-u, molim vas da se moj glas izuzme"

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko izuzeo se od glasanja i rasprave na današnjem zatvorenom dijelu sjednice Vlade kada je na red došla točka o prijedlogu novih članova Nadzornog odbora INA-e te na točki o imenovanju Tomislava Panenića predstavnikom RH u Glavnoj skupštini INA-e, odgovorili su iz Vlade na naš upit.

– Sastavni dio zapisnika sa zatvorenog dijela 27. sjednice Vlade Republike Hrvatske izjava je prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka o izuzimanju od glasanja o točkama 5.16 i 5.17.: „S obzirom na moju raniju odluku da se izuzmem iz svih procesa donošenja odluka vezanih uz INA-u, molim vas da se moj glas iz točke 5.16. i 5.17. s današnje sjednice Vlade izuzme“ – odgovorili su nam iz Vlade.

Nakon što su u Nacionalu objavljeni dokumenti o suradnji tvrtke Karamarkove supruge Ane Šarić i tvrtke MOL-ova lobista Josipa Petrovića, zbog čega je Karamarko zatražio da slučaj istraži Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, šef HDZ-a objavio je da se "izuzima iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e". 

"Zbog medijskog linča na moju obitelj i mene osobno, donio sam odluku da se izuzmem iz svih procesa koji podrazumijevaju donošenje bilo kakvih odluka oko INA-e, sve dok Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ne donese odluku prema zahtjevu koji sam im uputio", napisao je tada na Facebooku Karamarko. Danas je na sjednici Vlade djelovao u skladu s tom objavom te nije glasovao o članovima Nadzornog odbora INA-e.

>> Vlada predložila opoziv dosadašnja tri hrvatska člana Nadzornog odbora Ine

>> Povjerenstvo će uskoro odlučiti o Tomislavu Karamarku

>> Otkazana emisija 'A sada Vlada' jer nitko nije mogao gostovati

Komentara 36

KL
klokun
18:03 08.06.2016.

Nikakvi popovi, raspopi nece vam pomoci.

KL
klokun
17:59 08.06.2016.

Karamarko ta koji dan predsjednik Hrvatske vlade!

KL
klokun
18:05 08.06.2016.

Pavelramel... U lopovluku je projekt Most, stiti lopovluk ali ne još dugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije