Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velikim brojem glasova

Europski parlament izglasao skidanje imuniteta hrvatskom europarlamentarcu

Valter Flego
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
09.03.2021.
u 11:18

Odbor za pravna pitana EP-a smatrao je da se kazneno djelo ne odnosi na izražena mišljenja ili glasovanje Valtera Flege u okviru obnašanja njegovih dužnosti, niti je navodno kazneno djelo izravno povezano s obavljanjem dužnosti u svojstvu zastupnika u EP.

Europski parlament velikim je brojem glasova podržao skidanje imuniteta zastupniku Valteru Flegi. Čak 658 zastupnika glasalo je za skidanje imuniteta, dok je 26 bilo protiv, a 13 eurozastupnika je bilo protiv. 

Županijski sud u Rijeci poslao je Europskom parlamentu u veljači 2020. godine zahtjev za skidanje imuniteta zbog kaznenog postupka koji je u tijeku pred Kaznenim odjelom Županijskog suda u Rijeci.

Spomenuti kazneni postupak se vodi zbog zloupotrebe položaja između 2010. i 2013., u vrijeme kada je zastupnik Flego bio gradonačelnik Buzeta. Podsjećamo, Flego je izabran za zastupnika u EP-a 2019. godine. 

Odbor za pravna pitana EP-a smatrao je da se kazneno djelo ne odnosi na izražena mišljenja ili glasovanje Valtera Flege u okviru obnašanja njegovih dužnosti, niti je navodno kazneno djelo izravno povezano s obavljanjem dužnosti u svojstvu zastupnika u EP. 

Svrha zastupničkog imuniteta je zaštititi Parlament i njegove zastupnike od pravnih postupaka u vezi s aktivnostima koje se provode pri obavljanju zastupničkih dužnosti, a Parlament nije dokazao da je predmetni sudski postupak pokrenut s namjerom da se zastupniku Flegi nanese politička šteta u obavljanju njegovih zastupničkih dužnosti, stoji u obrazloženju odluke Odbora za pravna pitanja koji je odlučio da se Flegi ukine imunitet, prenosi HRT. 

VIDEO: Zoran Milanović u Petrinji

 

Komentara 44

Avatar CUBE
CUBE
11:25 09.03.2021.

Ako može u paketu s Jakovčićem, i on je optužen za traženje mita austrijskog državljanina Franza Listza

FM
fmica
16:54 09.03.2021.

i u eu parlament smo poslali lopove,lepo,lepo

LI
liliZG
13:36 09.03.2021.

"dok je 26 bilo protiv, a 13 eurozastupnika je bilo protiv. " jedno protiv je jače od dr protiv, dvije vrste protiv, jedni su jače protiv od od ovih drugih protiv... eto nabacujem objašnjenja za dvostruko protiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije