Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stop robi slabije kvalitete za Istok EU: Osjećali smo se kao građani drugog reda

Prije pet godina činilo se malo vjerojatnim da ćemo danas na stolu imati ovako ambiciozno izvješće. Ono predviđa europsko tijelo koje bi u sklopu postojeće agencije reguliralo tržište, rekla je Borzan
13. rujna 2018. u 14:06 48 komentara 4725 prikaza
Biljana Borzan
Foto: Biljana Borzan/privatni album
Pogledajte galeriju 1/4

Izvješće o različitoj kvaliteti proizvoda na tržištu EU izglasano je u četvrtak u Europskom parlamentu. Veliki je to uspjeh hrvatske europarlamentarke Biljane Borzan koja je bila Izvjestiteljica za razliku u kvaliteti prehrambenih proizvoda.

Axel Voss DIREKTIVA O AUTORSKIM PRAVIMA 'Izdavači i novinari više nisu bespomoćni u zaštiti svojih prava'

– Ovaj problem građani velikog dijela EU osjećaju kao veliku nepravdu. S pravom se osjećamo kao građani drugog reda. Prilika je da pokažemo našim građanima da Europski parlament predstavlja sve, da nema istoka i zapada i da smo svi jedna Europa. Možda nismo svi isti, ali svi smo ravnopravni – poručila je u raspravi Biljana Borzan.

VIDEO Pogledajte nastup Biljane Borzan u Europskom parlamentu:

Istraživanja su pokazala da se naizgled isti proizvodi niže kvalitete često plasiraju u zemlje istočne EU. Riječ je o različitim proizvodima, od deterdženata do dječje hrane koja je nerijetko i manje kvalitetna i manje zdrava.

Upravo je Borzan dokazala da se u Hrvatskoj prodavala niža kvaliteta dječje hrane HIPP, a taj je proizvođač potom povukao drugorazredni proizvod s hrvatskih polica. Njezino istraživanje dokazalo je i kako su manje kvalitetni proizvodi kod nas često skuplji od onih na Zapadu.

Ruža Tomašić strukturne reforme Prihvaćeno izvješće Ruže Tomašić, Hrvatskoj novih 158 milijuna eura

– Prije pet godina činilo se malo vjerojatnim da ćemo danas na stolu imati ovako ambiciozno izvješće. Izvješće koje su tri odbora potvrdila poziva na efikasnu regulaciju različite kvalitete kroz promjenu Direktive o nepoštenoj poslovnoj praksi. Izvješće predviđa europsko tijelo koje bi u sklopu postojeće agencije reguliralo tržište – rekla je Borzan.

 

Potres koji je pogodio Zagreb uzrokovao veliku štetu u Đorđićevoj ulici
10 PITANJA O POTRESIMA
Što znači kad je dva dana mirno, a onda cijelu noć tutnje mali potresi?
Imunitet – snaga svakog organizma
PROMO
Imunitet – snaga svakog organizma
  • vbk:

    jel to ona Bilja Ćupurdija koja se bori da Nutella ima više lješnjaka .... bijedno.

  • rightside:

    a koja je to?? ona kaj ju ostoja zvan rakija gura na mjesto sefice stranke(ako ona ne preuzme "zbog opsega posla" onda ce to preuzet drug ostoja,,)))) ko slucajno..))))

  • DC:

    Otkrivanje tople vode. Guramo se u tu toboze jedinstvenu Europu a ona nam zauzvrat servira proizvode drugog reda.