Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje smeća
Povratak na članak

Europski napori protiv plastičnog otpada u oceanima daju rezultata

Nekoliko europskih zemalja, uključujući Irsku, Dansku, Francusku i Britaniju, uvele su 2003. porez na plastične vrećice, što je dovelo do velikog smanjenja njihove upotrebe

Komentari 4

Avatar Majstor Ivo
Majstor Ivo
23:47 05.04.2018.

Europski napori protiv plastičnog otpada u oceanima daju rezultata ali protiv balkanskog lopovluka i domoljubne hendikepiranosti nikako.

VL
ST
storming
23:59 05.04.2018.

hvalevrijedan savjet kako se riješiti plastičnog smeća dati će vam Na primjeru Duge Rese inicijatorica Anita Malović

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:58 06.04.2018.

gdje dobivate vrećice od najtanje plastike? u kojim dućanima? zašto kupujete mlijeko u tetrapaku i pet bocama, umjesto da od lokalnih farmera u staklenkama uzimate? zašto svaki krumpir zamatate u posebnu vrećicu, foliju? zašto tolko ambalaže za jednokratnu uporabu koristite i uzimate robu koja je u nekom pakiranju, gdje je puno otpada? ljudi, zašto radite tolko otpada? pogledajte svinju, ona je sirota zatvorena u 4 kvadrata cijeli život koji traje do godinu dana, i ima uredno mjesto gdje spava, gdje piša i izmet ostavlja, i gdje jede. i to svinja, koja nema prilike socijalizirati se sa drugim svinjama vani, izmijeniti neke novine i tehnike, već sve nagonski radi, a čovjek, navodno jedina svjesna i razumna vrsta (naglasiti ću, životinjska vrsta), to nema, već otpad gomila gdje mu je zgodno, pod nos, noge, susjedu, sve je puno otpada.

VL
DU
Deleted user
07:39 07.04.2018.

Ma daj! A to je razlog zašto više ne mogu kupiti čak ni uvozne vode i mineralne vode u staklenoj ambalaži, nego svi sve trpaju u plastično smeće? Super trend u ekološkom razmišljanju. To ljude zaista inspirira. O higjensko odgojnimim navikama da ne govorimo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.