Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od stranaca
Povratak na članak

Europska unija uvodi strože kontrole kineskih investicija

U nizu članica postoji strah od mogućnosti da Kinezi kupuju strateški važne europske tvrtke iz političkih, a ne samo tržišnih pobuda

Komentari 17

Avatar debela koli
debela koli
08:53 23.08.2017.

Politika trgovanja sa Kinom se svodi na sledeće: Nama treba vaše tržište od milijardu ljudi, a nama ne trebaju vaše investicije i vaša roba.

VL
Avatar intimus500
intimus500
11:30 23.08.2017.

"Europska unija uvodi strože kontrole kineskih investicija" ... a trebalo vam je toliko da vam iz gu***e dođe u glavu :(

VL
NE
Neonacionalist
08:53 23.08.2017.

slobodno tržište kako da ne , kapitalizam ha ha ha , očigledno kako za koga .

VL
RO
robertbruckner
09:09 23.08.2017.

To je taj eu luksemburski pijandura koji je popio litru sekta i onda izasao za govornicu eu parlamenta gdje se je vagao amo tamo i na dovik da je pijan odgovorio; nisam nista pio a novinar njemackog velikog blica.de rekao; ja sam bio kranjega kad je pio i popio cijelu flasu sekta.

VL
MO
mobitel20
09:13 23.08.2017.

Bez obzira na motiv, ovo je, mozda i nezeljeni za globaliste, korak u pravom smjeru ! Protiv ovoga mogu biti samo totalitarni globalisti koji ne priznaju ni drzave ni narode niti postojanje NACIONALNIH interesa. Pa jos uvijek postoje drzave ilili zajednice drzava (EU) pa valjada imaju i neka svoja pravila, zelje, potrebe, pa onda i pravo da se prema "trecima" tako i odnose...Besmisleno je "braniti" Kinu...pa kako je moguce da zabotavljate da je to JEDNOPARTIJSKA KOMUNISTICKA DIKTATURA ! Svi tajkuni su "rodjaci" i "podobnici "...

VL
SA
Shariel Aron
15:30 23.08.2017.

Da li se Juncker ikad trezni ?Zato su ga stavili na čelo jer im treba pijanac

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:55 23.08.2017.

znači, investicije europskih kompanija u kini će se isto tako gledati kao politički motivirane, jer iza svih velikih eu korporacija stoje države? to želimo? jel to daleko od slobodnog tržišta, globalizacije, ili je sve to bilo u redu, dok su zapadne korporacije jeftino kupovale kineske, istočnoeuropske, indijske, firme? problem je kad kinez želi kupiti američke luke, američke naftne kompanije, europske velike firme? aha, sad već postoje nacionalni interesi... dobro. pa pravo na zaštitu tih interesa imaju i druge zemlje. venezuela je znači u pravu, kao i bolivija, kad nacionaliziraju neke firme, koje su završile u stranom vlasništvu, jer su novi vlasnici počeli ugrožavati nacionalnu sigurnost, i to kroz niske plaće i zagađivanje okoliša, iskorištavanje prirodnih resursa...? to želimo reći?

VL
MX
Mister X
21:21 23.08.2017.

Po nalogu vrhovnog komandanta Trumpa kao nekada kod Staljina poslušnićka EU odmah u akciju na Kineze ... To nije bez veze ...Kad im naredi sankcije Rusima odmah odluče demokratsko slo bodno tu naredbu bez pogovora ! Sutra da kaže Harara kiri svi poglavice naravno da bi i to odradili ....

VL
DU
Deleted user
14:00 23.08.2017.

Europska unija uvodi strože kontrole kineskih investicija......Interesantno kako ne uvode strozu kontrolu Saudijske Arabije , Bahreina, Arapskih Emirata.

VL
ST
stomugromova
08:55 23.08.2017.

Hoće korporativni potrčci iz EK zaštititi korporativnu diktaturu.Tako su i u EU od budućih članica kupovali monopole za ništa.Neki drugi bi to htjeli masno platiti,ali ne i oni.Samo da je badava,to je još bolje.Toliko o konkurenciji i slobodnom tržištu na koje se uvijek pozivaju oni kojima su zakoni pisani na ruku,a kasnije kad se proces završi,treba čuvati stečena prava do sudnjeg dana.Tipičan primjer u nas je HT,a našlo bi ih se još.

VL
AA
aabbcc
09:47 23.08.2017.

Fabrike kupuju Drzavne Banke, u Kini nema privatnih i stvarni je problem da fabrike u Evropi postaju u vlasnistvu drzave i naroda a uprava komunisticka, nesto kao u socijalizmu sve ih krenulo nazad .

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
09:08 23.08.2017.

Treba EK uvesti strože kontrole na balkanske domoljubno hendikepirane peticije jer balkanski lopovi su opasniji od kineskog kapitala i robe..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.