Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon

Europska unija otvara granice svima koji su završili proces cijepljenja

Britanci odlaze iz Hrvatske - cijene avionskih karata drastično povećane
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/2
19.05.2021.
u 12:00

Budući da se približava ljetna turistička sezona, veleposlanici 27 država članica odobrili su taj prijedlog Europske komisije, čija primjena nije obvezujuća.

 Predstavnici država članica EU postigli su u srijedu dogovor da se omogući ulazak u EU putnicima iz trećih zemalja koji su primili potrebne doze cjepiva protiv COVID-19 odobrenih na europskoj razini, doznaje se iz europskih izvora.

Budući da se približava ljetna turistička sezona, veleposlanici 27 država članica odobrili su taj prijedlog Europske komisije, čija primjena nije obvezujuća.

Ranije je objavljeno da se čelnici EU u utorak nisu uspjeli dogovoriti o uvođenju digitalnih zelenih potvrda, čime bi počeli provoditi plan za vitalni spas nadolazeće turističke sezone, ali pregovori se nastavljaju u četvrtak.

Ključne riječi

Komentara 86

GE
geler203
12:25 19.05.2021.

Znači s koronom mogu putovati ukoliko sam cijepljen.

MK
mksdk
12:19 19.05.2021.

"Europska unija otvara granice svima koji su završili proces cijepljenja" - Drugim riječima, EU zabranjuje kretanje onima koji ne dopuštaju da ih se učini pokusnim kunićima. To, pak, znači da je EU napustila temeljni koncept na kojemu je zasnovana. A to, pak, znači da EU treba napustiti.

Avatar Jopa
Jopa
12:09 19.05.2021.

Što nisu rekli da cijepljenje ne spriječava zarazu nego samo teže kliničke simptome? 🤓

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije