Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska pobjeda
Povratak na članak

Europska komisija presudila: Teran je i hrvatski, a ne samo slovenski

T. Tolušić: Smatram da EK nije mogao ignorirati velik broj povijesnih i tehničkih dokaza temeljem kojih se odobrava daljnja proizvodnja

Komentari 5

ST
stomugromova
08:58 26.02.2017.

Slovenci su trebali imati pravo na ime Refošk,a Hrvatska na Teran.

VL
Avatar punkufer
punkufer
13:57 26.02.2017.

To zovemo pobjedom? To što nam je neki birokrat u Belgiji odobrio da hrvatsko vino zovemo hrvatskim imenom?

VL
Avatar mrTrobec
mrTrobec
10:56 27.02.2017.

Veliki uspjeh Hrvatske gdje se je vino pocelo delati iz grozdja prije 30 godina a u Zagorju prije 15

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:51 26.02.2017.

Za neupućene - refošk i teran su dvije skoro pa identične sorte grojzdja od kojih se dela vino teran. Neki buju teran od refoška čak proglasili i boljim vinom jer je malo jači no bit je u imenu. Nemreš proglasitt svojim nekaj kaj se u susjedstvu dela na većoj površini i večoj količini. Drugo je naša inertnost pa nismo upoznati sa svim kaj se dogaja i ne reagiramo kak bi trebali. Zanima me jedino kaj su Taljanci rekli za cijelu priču? Refosco je i njihva sorta. U svakom slučaju oduka EU je ispravna.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.