Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE PFIZER I MODERNU

Europska komisija neće produžiti ugovore s AstraZenecom i Johnson&Johnsonom?

Cijepljenje
Foto: LUCY NICHOLSON/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.04.2021.
u 11:01

Bruxelles se odlučio usredotočiti na cjepiva koja koriste tehnologiju glasničke RNA

Europska komisija odlučila je da neće obnoviti ugovore o cjepivima protiv koronavirusa s tvrtkama poput AstraZenece i Johnson&Johnsona, izvijestio je u srijedu talijanski dnevni list La Stampa pozivajući se na izvor iz talijanskog ministarstva zdravstva.

"Europska komisija, u dogovoru s čelnicima mnogih (EU) zemalja odlučila je da ugovori s tvrtkama koje proizvode virusna vektorska cjepiva, koji vrijede za tekuću godinu, neće biti obnovljeni po isteku", piše talijanski list.

Dodaju da se Bruxelles odlučio usredotočiti na cjepiva koja koriste tehnologiju glasničke RNA (mRNA), poput Pfizerova i Modernina cjepiva, prenosi Reuters.

Neimenovani dužnosnik EU kazao je jučer za Reuters da Europska komisija traži pojašnjenje o "potpuno neočekivanoj" najavi tvrtke J&J o kašnjenju u isporuci cjepiva COVID-19 u EU.

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

MM
mmaraci4
11:17 14.04.2021.

Znači ipak je cijelo vrijeme novac u pitanju

NE
nešperlin
11:20 14.04.2021.

Preniska cijena Astre pa nema za provizije? Jer neke ozbiljne studije nisu stigli napraviti,sva cjepiva su u eksperimentalnoj fazi (Markićka nas lani čitavo proljeće upozoravala da treba par godina za sigurno cjepivo)

HR
hr76
12:08 14.04.2021.

Sad samo da naši to isto prepišu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije