Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sukoba na a1

Europska federacija novinara traži objašnjenje oko uhićenja novinara Mate Prlića

Split: Potpisani ugovori potpore iz programa razvoja malog i srednjeg poduzetništva
Miranda Cikotic/PIXSELL
08.06.2022.
u 13:43

Potpisana je peticija potpore koju je za njega potpisalo više od 250 novinara iz Hrvatske uvjereni u njegovu nevinost i koji zahtijevaju da se u potpunosti rasvijetli postupanje policije prema našem kolegi, stoji u pismu

Europska federacija novinara uputila je pismo naslovljeno na Ivana Malenicu ministra pravosuđa i javne uprave, Ninu Obuljen Koržinek ministricu kulture i medija i Davora Božinovića ministra unutarnjih poslova oko situacije uhićenog novinara Mate Prlića, javlja HND.

U pismu se navodi, kako prema informacijama, koje su dobili od Hrvatskog novinarskog društva (HND), kolega Prlić nije sudjelovao ni u kakvom incidentu ili radnji koja bi opravdala njegovo pritvaranje te se dodaje kako EFJ, kao i HND, oštro osuđuje svako nasilje.

VIDEO Sukob navijača i policije

 -U ime Europske federacije novinara (EFJ), kao glavne organizacije koja predstavlja novinare u Europi, molimo vas da nam date odgovor o  situaciju u kojoj se nalazi kolega novinar i urednik Dalmatinskog portala Mate Prlić iz Splita, stoji u obraćanju EFJ-a ministrima. 

-Kako doznajemo, nakon nedavne nogometne utakmice u Zagrebu između Dinama i splitskog Hajduka, došlo je do sukoba navijača Hajduka i policije na autocesti koja je bila zatvorena nekoliko sati. Prema našim informacijama, uhićeno je više od 40 osoba, a među njima i bilo  Mate Prlić, novinar, urednik i osnivač splitskog news portala Dalmatinski portal, stoji u pismu te se dodaje kako prema informacijama koje su dobili od Hrvatskog novinarskog društva kolega Prlić nije sudjelovao ni u kakvom incidentu ili radnji koja bi opravdala njegovo pritvaranje.

-  EFJ, kao i HND, oštro osuđuje svako nasilje. Ono što nas trenutno zanima je situacija oko slučaja našeg kolege Prlića. Potpisana je peticija potpore koju je za njega potpisalo više od 250 novinara iz Hrvatske uvjereni u njegovu nevinost i koji  zahtijevaju da se u potpunosti rasvijetli postupanje policije prema našem kolegi, stoji u pismu u kojem se čelnici EFJ-a obraćaju hrvatskim ministrima, a potpisuje ga generalni tajnik Ricardo Gutiérrez, ističe se na stranicama HND-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije