Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bit ću vrlo jasan'
Povratak na članak

Europarlamentarci: Ratificirajte Istanbulsku konvenciju što prije

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić (HKS/ECR) u raspravi je pozvala hrvatske vlasti da ne ratificiraju Istanbulsku konvenciju

Komentari 53

AN
Akomeoko_Nevara
07:51 13.03.2018.

od kad je nestala ona poznata "ravnopravnost spolova"? i kakvi su to propisi koji se vrijede selektivno samo na žene??!

VL
MK
mksdk
07:57 13.03.2018.

Ako se iz konvencije izbace sve sporne stvari, tada će lijevičarima postati irelevantna. Količina gnjusnih laži koja dolazi iz ljevičarskih usta je uistinu frapantna.

VL
LU
Lujo123
07:35 13.03.2018.

jakovčić - jel to onaj lopina koji je pokral pola Istre i zbrisal u EU?!

VL
DU
Deleted user
07:35 13.03.2018.

nasa stvar a ne europarlamentaraca

VL
KT
karlo_tt
07:32 13.03.2018.

Gledajući rezultate izbora širom zemalja EU, jasno je trenutnim parlamentarcima da će biti zamjenjeni na sljedećim EU-izborima. Pa sad pokušavaju isforsirati dok su još tu gdje jesu. Ali novi vjetrovi pušu. I otpuhnut će sve te neo- i kvazi- ljevičare. Sve ako i prođe IK u svim članicama, nova ekipa u EU parlamentu će sve te boleštine ukinuti.

VL
DU
Deleted user
07:45 13.03.2018.

Ako ta konvencija nema veze sa rodnom ideologijom, zašto ste rod spominjali u njoj? Prema tome za probleme i zemlje koje konvenciju ne će ratificirati (zasad Slovačka i Bugarska), sami ste si krivi.

VL
PR
prajdali100
07:50 13.03.2018.

Što god Jakovčić zastupa,idi kontra- ne možeš pogriješiti.

VL
Avatar siva_sova
siva_sova
07:57 13.03.2018.

sluganski robovlasnički narod bili i ostali...

VL
DU
Deleted user
07:59 13.03.2018.

Od sveg ovog divanjenja u europarlamentu najmanje je meritorno mišljenje Jakovčića i njegovih rukomašnjaka. On priča o modernoj Europi? Pa gdje je već jednom DORH da na vidjelo iznese njegov prljavi veš? Osobe poput njega predstavljaju nasilje prema zdravom razumu.Jad i bijeda.

VL
DU
Deleted user
07:59 13.03.2018.

Interesantno je da "antifašisti" u EU parlamentu, samo zbog svojih interesa ne uzimajući u obzir druge stavove, koriste goebelsovu mantru i politiku ponavljanja lazi koja nakon odredjenih ponavljanja postaje istina. Što je to drugo nego totalitarizam na mala vrata .

VL
Avatar bradaZG
bradaZG
08:05 13.03.2018.

Bilo bi pristojno od urednika da fotografije ne promiču isključivo stavove ekstremne ljevice, što SRP zaista i je. Hrvatska je zemlja sa preko 90% vjernika, stoga bi uredništvo trebalo malo više pripaziri na pristranost. Ilitiga, na ovakav način gubite čitatelje.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
08:17 13.03.2018.

Ne, treba Madjarsku i Poljsku uzeti za primjer jer svim silama zele zadrzati svoju kulturu i vjeru, i ne zele na svom teritoriju pripadnike jedine rase ili vjere koji su poznati po sakacenju djevojcica i primoravanju istih na brak s 50-godisnjacima. To su arapi odnosno muslimani, i nitko drugi.I zatvaranjem granica prema njima sve je rijeseno. Svima je vec jasno da oni ne dolaze zeleci se uklopiti i prihvatiti nasu kulturu, vjeru i obicaje, nego terorom nametnuti svoje.To sto je 5%-tna manjina zabrinuta za svoje istomisljenike iz muslimanskih zemalja jer je njihova seksualna orjentacija tamo kaznjiva smrcu nije dovoljno da zrtvujemo cijeli kontinent, jer ce vecina te zakone i obicaje i tu donijeti. Posaljite BaBe udruge, kontre, pride parade u Saudijsku Arabiju ili Jordan neka tamo idu protestirati, neka se tamo idu boriti za prava. Tu ih i tako nitko ne dira, a tu protestiraju.

VL
Avatar MK
MK
07:57 13.03.2018.

...Krivo se tumaci pojame "rod"? ...Ovih dana nam sudkinja Branka Žigante Živković objasnjava "Već 2008. godine u Zakonu o suzbijanju diskriminacije imali smo uveden pojam roda", ili se pita "gdje su bili svi koji sada ističu tu ideologiju kao opasnost kada smo 2013. potpisali Konvenciju?" ...Pa stvar je u tome - nije pitanje "gdje su bili" nego "kakvi su bili". ...Bili smo "naivni" i na kraju pameti nam nije bilo da "rod" nesto drugo moze znaciti nego "spol" i danas nam se rugaju kako su nas klasicno prevarili... Evo danas nam objasnjavaju kako su uspjesno podvalili "rod" vec 2008 i 2013 - zato konstatacija da se "polemike pojam roda pogrešno tumači" nisu tocno... Ako ste nas prevarili 2008 i 2013 - onda necete i sada! ...Nismo mi ti koji krademo definirane pojmove i zlorabimo njih za ideolosko definiranje pojava koja sa "rodom" u pravom smislu rijeci nemaju veze.

VL
GA
galadriel
08:52 13.03.2018.

Potpredsjednik Europske komisije Andrus Ansip ne govori istinu kad komentira čl. 14, jer kad GREVIO bude zahtjevao neće se moći izmaknuti raznim oblicima "pojašnjavanja" i "prosvjetljavanja" djeci rodne nijanse. To ne bi niti bilo tako bitno kad bi se tu radilo o promociji tolerantnog društva, ali kako se tolerancija može postići nasiljem nad ljudima-neistomišljenicima kroz društveni inženjering? Ako netko ili neka skupina ne smatra dekadenciju vrhunskom normom onda se ti građani verbalno maltretiraju rugajući se (za sad) njihovom stavu. To je ono što smeta a ne šarolika rodna orijentacija, jer se tako neće moći postaviti dogovorne granice već obrnuto, uvodi se nasilje, nametanje granica u ovom slučaju pomoću pravnih akata, koje će vršiti neke društvene skupine. I samo je korak do zadiranja u male čvrsto povezane zajednice poput obitelji, oduzimanjem "nepodobnim" roditeljima prava. Već sad socijalna služba sebi dopušta previše npr. oduzimanje djece jer obitelj živi u vlažnom stanu, umjesto da se poduzme sve da taj stan prestane biti vlažan(Zadar), itd.

VL
ST
stefj
08:28 13.03.2018.

Zašto uopće spominjati spol, rod, nacionalnu ili vjersku pripadnost? Isključivo zato da se kupe određene društvene skupine, da se kupi glasač, da se polarizira glasaćko tijelo i sl. Da su svi zakoni pisani na način da je čovjek, osoba u prvom planu, ništa od gore navedenog ne bi bilo potrebno... Svi moraju imati ista prava, svi moraju biti zaštićeni i nitko ne smije biti u prednosti radi bilo čega ili diskriminiran radi bilo čega. No onda bi 90% političara izgubilo svoj smisao i mogućnost manipulacije biračima, izgubili bi veliki dio utjecaja na društvo... Kod Istanbulske konvencije nije problem u spolu ili rodu, problem je u postavkama gdje jedno strano tijelo ima moć nad ustavom i zakonima zemlje i gdje to strano tijelo direktno nalaže kojim udrugama se MORA isplatiti koliko novaca iz proračuna. Time se automatski te aktivističke udruge stavljaju iznad državnih institucija i one određuju što je dobro, a što loše... Ako to stavimo u Hrvatske okvire, zamislite sad kad jedna Sarnavka ili jedna Rada Borić dobe krila (i to bez Red Bulla). Vidjet ćete vrlo brzo kako će to postati nakaradno i do kakvih će tu devijacija doći u društvu.

VL
Avatar MK
MK
08:09 13.03.2018.

Krivo se tumaci pojame "rod"? ...Pa eto, nismo mi ti koji krivo tumacimo "rod" - nego oni koji "rod" koriste ideoloski i danas nam se rugaju kako su nam "rod" podmetnuli vec 2008 i 2013. I sada sa tako podmuklim sugovornicima da imamo jos i "povjerenja", pa da nam se rugaju poslje kako su nam i 2018 "podmetnuli rod"?

VL
DA
Danijel2
13:04 13.03.2018.

Kada je rat u Hrvatskoj bio u punoj žestini, sjećam se nebrojenih ponavljanja u medijima: "Europa nas tjera da napravimo ubrzanu privatizaciju". Rezultati se vide. Treba samo bolje pobuditi policiju, sudove, socijalnu službu da bolje odrađuju svoj posao u zaštiti. A novce koje bi u ime EU proždrli neki besposličari, koji bi kao nadgledali Hrvatsku, bolje je uložite u zaštitu žena i djece direktno.

VL
AL
alkar2013
10:25 13.03.2018.

Gospodine Plenkoviću stranačka STEGA je jedno, a SLOBODA promišljanja nešto sasvim drugo, stoga ne unosite zbrku i nered u javni prostor. Svatko tko je čitao "Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i u obitelji" ( u daljnjem tekstu "istanbulka" ) dobro zna na što se ona odnosi i što njome bjelosvjetski moćnici žele postići. Na nekoliko mjesta u "istanbulki" navode se ODVOJENO pojmovi SPOL i ROD, da li ste to pri čitanju previdjeli ili su vam oni koji su je umjesto vas čitali zatajili ? Da li su vam poznate elementarne odrednice genderizma te znanstveno NEUTEMELJENE ideologije, ako nisu propitajte se kod svojih savjetnika ? Zar imalo ozbiljnije treba shvatiti one koji tvrde da su pojam muško i žensko nekakvi društveni konstrukti neovisni o biološkoj realnosti ? Zar se dječaci i djevojčice trebaju osjećati i biti muško i žensko samo zbog toga što su im to tako rekli mama, tata i susjeda ? Pitam sve vas koji se pri svečanim bogoslužjima naslikavate u prvim redovima do oltara, da li vam je poznata ona rečenica iz Knjige Postanka: " Na svoju sliku stvori Bog čovjeka, na sliku Božju on ga stvori , muško i žensko stvori ih….", zar vam još uvijek ništa nije jasno ? Kojem se vi to Bogu molite, Bogu Stvoritelju ili bogu Junckersu ? Zar vam nije jasno da ratifikacijom te zlotvorne "istanbulke" implementirate u zakonodavstvo obavezu korjenitih društveno – kulturoloških transformacija, gospodine Plenkoviću zar doista niste čitali "istanbulku" ?

VL
AG
Agricola
13:55 14.03.2018.

Ovim dokumentom uvodi se rodna ideologija i točka. To što pojam "rodna ideologija" nije eksplicitno naveden u IK nije bitno, jer ni pojam "udruženi zločinački poduhvat" ili pojam "politička odgovornost" nije naveden ni u statutu ni u pravilima haškog suda, pa su naši generali u Haagu ipak osuđeni za UZP po političkoj odgovornosti. Ovdje je ista stvar, nije eksplicitno ali implikacija je jasna! Da nije onda se za to ne bi zalagao onaj tko se zalaže i ne bi se protivio onaj tko se protivi.

VL
OK
Omladinac koji to nije
15:47 14.03.2018.

Problem je riješiv. Zamijenite "ROD" sa "ŽENSKI I MUŠKI SPOL".

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.