Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši njemački kancelar

'Europa ne može postati nova domovina za migrante'

Helmut Kohl
Foto: Arno Burgi/DPA/Pixsell
16.04.2016.
u 22:31

Ocijenio je da se rješenje migrantske krize ne nalazi u Europi već u regijama iz kojih migranti dolaze.

Bivši njemački kancelar Helmut Kohl je ocijenio da Europa ne može postati nova domovina za migrante i ne imenujući ju, kritizirao politiku kancelarke Angele Merkel u novom uvodu jedne od njegovih knjiga.

U tom tekstu u mađarskom izdanju njegove posljednje knjige "Iz brige za Europu" on je ocijenio da se rješenje migrantske krize ne nalazi u Europi već u  regijama iz kojih migranti dolaze. 

"Europa ne može postati nova domovina za milijune potrebitih ljudi diljem svijeta", ocijenio je bivši njemački kancelar koji će u utorak u svom domu primiti mađarskog premijera Victora Orbana, gorljivog protivnika migrantske politike Angele Merkel.

Kohl, (86), kojeg smatraju tvorcem njemačkog ujedinjenja i vodećim zagovornikom europske integracije, više se ne pojavljuje u javnosti nakon pada 2008. i cerebrovaskularnog problema godinu dana kasnije nakon kojeg je jako oslabio.

Njemački kancelar od 1982. do 1998. Kohl je pozvao vlade Europske unije na suradnju u rješavanju migrantske krize uz poštivanje razlika među zemljama.

"Mađarska ne smije biti isključena", rekao je zahvaljujući Mađarskoj što je otvorila svoje granice 1989. tisućama istočnih Nijemaca koji su bježali iz te komunističke zemlje što je pomoglo potaknuti pad Berlinskog zida.

>>Migranti na Lezbosu plakali i molili Papu za pomoć

>>Migranti avionima do Njemačke za 3500 eura

Komentara 13

DA
Darko22
22:34 16.04.2016.

Da barem nije bivši..

LU
Lujo123
22:43 16.04.2016.

Potpisujem!!!

Avatar kajbuštimeni
kajbuštimeni
23:58 16.04.2016.

kasno Marko na Kosovo polje stiže

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije