Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena 'VIP ruta'

Migranti avionima do Njemačke za 3500 eura

migranti
Foto: DPA/PIXSELL
11.04.2016.
u 20:00

Krivotvorene putovnice i vize uračunate su u cijenu. Tri do četiri migranta i izbjeglice iz Grčke švercaju u turističkim grupama od 30 do 40 osoba

Gotovo 52.000 izbjeglica i migranata ostalo je zarobljeno u Grčkoj nakon zatvaranja balkanske rute, a krijumčari su sada pronašli novo rješenje – prijevoz zrakoplovima do Njemačke. Krijumčari ljudima sada nude aranžman “od Atene do Njemačke za nekoliko sati”. Kako je njemačkom Bildu ispričao Massud iz Afganistana, krijumčari izbjeglice i migrante švercaju u turističke grupe i prebacuju do Njemačke. A to ima svoju cijenu – 3500 eura po osobi. Otvorila se, dakle, i “VIP ruta” za boljestojeće migrante i izbjeglice.

– Krivotvorene putovnice i vize uračunate su u cijenu od 3500 eura. U svakoj grupi od 30 do 40 turista švercaju tri do četiri migranta.

Kada sam im rekao da mi je to prerizično, rekli su da nitko ne kontrolira 30-40 putovnica koje na granici pokaže vođa turističke grupe – rekao je Massud iz Kabula. Kada je krijumčarima kazao da nema toliko novca, Massudu je ponuđena upola jeftinija opcija – nova ruta preko Italije.

– Za 1700 eura obećali su me prebaciti trajektom do Italije, skrivenog u kamionu – otkriva Afganistanac nove krijumčarske rute iz Grčke prema zapadnoj Europi.

Nakon što je gotovo 300 migranata i izbjeglica moralo primiti liječničku pomoć u nedjelju, nakon što je makedonska policija upotrijebila suzavac prilikom pokušaja probijanja žice, jučerašnji dan na grčko-makedonskoj granici protekao je mirno. Jučer se smanjio i broj dolazaka migranata iz Turske u Grčku.
Dosad je dnevna kvota bila oko 150 ljudi, a u posljednja 24 sata ušlo ih je samo 18.

>> Najmanje 260 migranata ozlijeđeno u Idomeniju u sukobu s policijom

Komentara 6

amo_ća
21:03 11.04.2016.

Ovo su poslusali pusicku

KU
kupatilo
23:01 11.04.2016.

Pozdrav i podrska makedoncima.Iako mali pokazaliste karakter i ustvari veci ste i od turaka a posebno grka koji su propusni ko švicarski sir.

Avatar cera
cera
23:13 11.04.2016.

Hebote Pusićka je vidovita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije