Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SHAKE IT OFF'

EU voda došla do grla, žele angažirati najpopularniju glazbenicu na svijetu: 'Nitko to ne može odraditi bolje od nje'

FILE PHOTO: Premiere for Taylor Swift: The Eras Tour in Los Angeles
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/16
15.01.2024.
u 12:36

Ne bi bila nikakva novost za Swift da mobilizira mlade birače.

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Schinas misli da ima rješenje kako potaknuti odaziv mladih birača na ovogodišnjim izborima za Europski parlament, koji će se održati u lipnju. Schinas smatra da bi Komisiji u tome mogla pomoći jedna od najvećih glazbenih zvijezda današnjice Taylor Swift.

- Nitko ne može mobilizirati mlade bolje od mladih - rekao je Schinas u srijedu na tiskovnoj konferenciji. - Mladi su ti koji mogu mobilizirati mlade da sudjeluju, više nego povjerenici. Jako se nadam da će netko iz njezinog medijskog tima pratiti ovu konferenciju za novinare i prenijeti joj naš zahtjev - dodao je Schinas, koji, očito, smatra da za taj "posao" nema boljeg izbora od osobe godine prema časopisu Time.

Schinas je podsjetio da američka pjevačica započinje europski dio svoje rekordne turneje Eras Tour u proljeće 2024., nedugo prije europskih izbora, koji su na rasporedu između 6. i 9. lipnja. - Nastupit će u Parizu 9. svibnja, na Dan Europe - podsjetio je Schinas.

Uostalom, ne bi bila nikakva novost za Swift da mobilizira mlade birače. Naime, prošlog rujna pjevačica hita "Shake it Off" potaknula je svoja 272 milijuna pratitelja na Instagramu da se registriraju za glasovanje i, u roku od nekoliko sati, Vote.org je izvijestio o više od 35.000 registracija, što je skok od 23 posto u odnosu na prošlu godinu.

Inače, tijekom svoja gotovo dva desetljeća karijere, Taylor se pokušavala ne miješati u politiku, no u listopadu 2018. odlučila je prvi put javno istupiti, kada je podržala demokrata Phila Bredesena u borbi protiv republikanke Marshe Blackburn u utrci za Senat u Tennesseeju.

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, američki časopis Time proglasio je pop superzvijezdu Taylor Swift (33) osobom godine 2023. U užem krugu finalista bilo je devet pojedinaca i skupina koje su smatrali najutjecajnijima u svijetu, a na popisu su se našli i Barbie, tužitelji bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, novoizabrani britanski kralj Karlo III., Hollywood Strikers, Sam Altman, Vladimir Putin, Xi Jinping i Jerome Powell.

- Ovo je najponosniji i najsretniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života - rekla je Taylor nakon objave da je upravo ona osoba godine.

VEZANI ČLANCI:

Tradicijski, Time bira "osobu godine" svake godine od 1927., a na popisu osvajača te prestižne nagrade nalaze se svjetski lideri, aktivisti i kulturni ikone. Godine 2022. naslov je pripao ukrajinskom čelniku Volodmiru Zelenskom zbog hrabrog vođenja zemlje tijekom ruske invazije, dok je 2021. godine nagradu osvojio američki milijarder Elon Musk. Swift je prva zabavljačica koja je samostalno osvojila tu titulu. Frontmen U2 Bono 2005. bio je dio grupe filantropa nazvane "The Good Samaritans".

Swift je ostvarila rekordan uspjeh turnejom "Eras", a u listopadu prošle godine postala je milijarderka. Na turneji "Eras" zaradila je gotovo 850 milijuna dolara tijekom 66 nastupa u SAD-u. Američka 33-godišnja pjevačica dobitnica je 12 Grammyja, a postala je i najslušanija umjetnica na Spotifyu globalno 2023.

VIDEO Strašna tragedija na koncertu Taylor Swift: Preminula obožavateljica (23), a njih još 1000 potražilo je pomoć

Komentara 5

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:01 15.01.2024.

U nas je angažiran Pernar za mlade. Bolje ga slušaju nego ovu nepoznatu pevaljku.

CA
cavecanem
14:08 15.01.2024.

Taylora Swift umjesto Ursule. Jednako zna i vrijedi ali je bar zgodnija.

JO
jozakontra
13:16 15.01.2024.

kakvi nepotrebni pajaci, i eu komisija i taylor swift

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije