Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez dogovora

EU uvodi sankcije BiH, ostaje bez 47 milijuna eura

Predstzavnici BIH u Briselu
Reuters/PIXSELL
10.10.2013.
u 15:43

Dvije strane sastale su se u Bruxellesu deset dana nakon što ni na prijašnjem sastanku nisu nađena rješenja pitanja diskriminacije nacionalnih manjina u BiH, izbornih procesa...

Europska komisija odlučila je BiH suspendirati oko 47 milijuna eura, odnosno više od 50 posto IPA fondova. Ta je odluka stigla danas nakon ponovnog neuspješnih pregovora političara iz BiH i povjerenika EU za proširenje Stefana Fülea o pronalasku rješenja za provođenje presude Suda za ljudska prava u Strasbourgu u predmetu Sejdić – Finci koji je nužan da se odblokira europski put za tu zemlju.

Dvije strane sastale su se u Bruxellesu deset dana nakon što ni na prijašnjem sastanku nisu nađena rješenja pitanja diskriminacije nacionalnih manjina u BiH, izbornih procesa  i uspostave jedinstvenog mehanizma unutar zemlje o koordinaciji odnosa s EU, objavio je Radio Slobodna Europa. 

Navodi se da je na sastanku rečeno kako nema novih rokova Europske unije, ali da će, ako se nađe rješenje, sankcije biti obustavljene.

– Mi smo dogovor postigli još prošli put – izjavio je čelnik SNSD-a Milorad Dodik misleći na Republiku Srpsku.

>>Ništa od kompromisa u BiH, pregovori se nastavljaju



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije