Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČANJE MULTILATERALNOG PORETKA
Povratak na članak

EU podržava Nigerijku Ngozi Okonjo-Iwealu za glavnu direktoricu WTO-a

Europska unija podržava bivšu nigerijski ministricu financija Ngozi Okonjo-Iwealu za novu glavnu direktoricu Svjetske trgovinske organizacije (WTO), što se smatra znakom povjerenja u Afriku, rekao je u ponedjeljak europski dužnosnik.

Komentari 2

XA
xaron
19:30 27.10.2020.

Izmedju Koreanke i Nigerijke, EU bira Nigerijku jer Nigerijska ekonomija nije opasnost za EU ( nafta i banane ), dok Koreanska ekonomija se sudara sa EU u mnogo oblasti. Pozicija direktora WTO nije operativna, a značajni su sudije koje presudjuju u sporovima. Tu kjlučn o mjesto drže US koje več dugo blokiraju imenovanje II stepenih sudija i onemogučavaju donošenje pravnovaljanih presuda.

VL
ZA
Zapadnjak
17:10 27.10.2020.

Europa je jedini entitet kojem vjerujem kad kazu da guraju nekog eto zato jer je to "znak povjerenja u Afriku", i to nije komploment jer u međuvremenu Kinda, Rusija, pa i SAD, a i ostali gdje god stignu guraju svoje ljude ili svoje poslusnike iz drugih zemalja kad su u pitanju medunarodne organizacije...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.