Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREMA SE NIZ MJERA
Povratak na članak

EU planira propisati jasnije označavanje porijekla hrane, Borzan i Sokol upozoravaju na manjkavosti

EU strategija “Od polja do stola” predviđa donošenje niza mjera kojima bi se poboljšala kvaliteta hrane i, u skladu s Europskim zelenim planom, potaknuo prelazak na održivu proizvodnju i potrošnju

Komentari 2

SI
sisavac
08:59 24.02.2021.

sve floskula do floskule, borzanica nešto vidi, ukazuje na moguće probleme, al se zna da će strategija biti donesena u obliku kakvim ga je izradila ekipa, koju znamo pod raznim trgovačkim markama. ne treba biti naivan, pa misliti da tu prste nemaju najjači, tipa nestle, kelloggs, unilever, abf, mars, danone, pepsico, coca cola, mondelez... njihovi ljudi pišu zakone, pravilnike o hrani. svima odgovara da je u proizvodu (pazite, govorimo o hrani, a oni to vode pod proizvod) dovoljan jedan sastojak iz države u kojoj je fizički tvornica, pa da čitav proizvod može dobiti oznaku 'domaći'. da se ne zavaravamo, svi tako rade, ne samo naši, ne samo naši proizvođači i trgovci. ulje, med, lijekovi, tekstil, su najčešće krivotvorena roba. kad vidite na naljepnici od naših pčelara, med iz eu i zemalja koje nisu u eu, bježite. ovo je namjerno tako napravljeno. i kad kupujete npr. domaći, navodno domaći, pršut, znajte da jedan od deset pršuta je od svinje koja je zrak udisala u hrvatskoj. sve ostalo je španjolska, mađarska, poljska. domaći, moš mislit.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.