Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurnost letenja

EU parlament podržao prijedlog za ograničavanje dužine letova

Croatia Airlines
Borna Filić/PIXSELL
09.10.2013.
u 15:50

- Ove mjere imaju za cilj poboljšati sigurnost letova, te pomoću njih smanjiti umor koji se javlja kod pilota nakon dugih letova, navode u priopćenju

Europski parlament podržao je prijedlog Europske komisije za ograničavanje dužine letova i sada je na Komisiji da ih usvoji, izvijestili su iz EU parlamenta.

''Današnje glasovanje pokazalo je da Parlament nije protiv mjera vremenskog ograničavanja letenja koja je predložila Komisija. Ove mjere imaju za cilj poboljšati sigurnost letova, te pomoću njih smanjiti umor koji se javlja kod pilota nakon dugih letova. Nadalje, traži se ograničavanje noćnih letova do 11 sati, granica od 1000 sati leta za vrijeme leta tijekom 12 uzastopnih mjeseci i dodatni odmor nakon dužih letova i dva puta na mjesec 12 dodatnih sati odmora. Trajanje dežurstva ne bi smjelo prekoračiti 16 sati za kombinirano trajanje dežurstva i sljedeće letačke dužnosti'', navode u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije