Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINUTE VELESILE
Povratak na članak

EU, Francuska, Njemačka i Britanija traže od Irana da se drži obveza

Tri zemlje i Mogherini izrazili su zabrinutost zbog prošlotjedne odluke Irana da ponovo počne obogaćivati uranij, ističući da taj potez nije u skladu sa sporazumom iz 2015.

Komentari 3

ZI
zimerman
04:07 12.11.2019.

Europa bez Amera izgleda ko auto bez točkova.

VL
KU
kukie
10:19 12.11.2019.

Nece zidovi dugo cekati

VL
Avatar nekakav
nekakav
10:55 12.11.2019.

kojih obveza? dal europa poštuje sporazum iz 2015-e? ne. zašto? jer se boji američki kazni. amerika je izašla iz tog sporazuma. sporazum podrazumijeva držanje nekih dogovora, kojih se drže obje strane iz sporazuma. amerika izašla, bacila teške sankcije na iran, europa nije podržala iran, i iran je, da podsjetimo, nekoliko puta pozivao europu da nastavi sa suradnjom, a europa se povukla, te je iran i sam, zadnji, izašao iz sporazuma. i što sad? zašto bi se iran držao obveza iz propalog sporazuma, kojeg se ne drži nitko? novi sporazum će biti, opet, nakon američkih izbora. samo onda će biti i drugačiji uvjeti, za sve strane, sa osiguračima kojih sad nije bilo. vrijeme radi za iran, toga većina nije svjesna. da bi irance u slijedećoj rundi privolili da nešto naprave, čime ćete ih uvjeriti? iran može samo taksativno nabrojati što ste radili sa starim sporazumom, i kako. i sebe pokazati kao stranu koja je do zadnjeg držala sporazum na životu. europa nije, ona je, po običaju, legla, opet, pod amerikance.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.