Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ECOFIN
Povratak na članak

EU dogovorio plan spasa za Irsku

Irci moraju u 2011. proračun srezati za pet, a do 2014. za još 15 milijarda eura

Komentari 6

OB
-obrisani-
10:33 29.11.2010.

Hrvatska će također sudjelovati u spašavanju Irskog gospodarstva Hebrang

VL
UK
Ugo Kajvez
10:44 29.11.2010.

Kaj bu EU se dogovorio kad im na red dođe Španjolska ? ............ hahahahah .......... To će biti kako je bilo rečeno u jednom stranom članku, ............. \"Kao izvlačenje slona iz septičke jame sa osmijelom\" ........................ . GOOD F**KING LUCKK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
UK
Ugo Kajvez
10:55 29.11.2010.

Što prije ljudi shvate da je ovakva EU PROPALI elitistički koncept tim će svima nama biti bolje ....... EU je trebala ostati SAMO na razini GOSPODARSKE zajednice ........ kao što je bila ranije definirana kao \"Europska GOSPODARSKA zajednica\" (bez nametanja politike bilo koje vrste) .....točka.

VL
OB
-obrisani-
19:19 29.11.2010.

Ovi Irci su sve pokrali, pa dobro gdje je sad taj Milanović da to malo prokomentira?

VL
OB
-obrisani-
19:25 29.11.2010.

Gadafi: Ako EU nastavi da diktira, Afrika ima drugi izbor Politika - Pre 24 minuta TRIPOLI - Libijski lider Moamer Gadafi upozorio je Evropsku uniju da će se afričke zemlje okrenuti drugim trgovinskim partnerima ako EU nastavi da im diktiraa kako treba da se razvijaju. Gadafijevo upozorenje, upućeno na samitu EU i Afrike, odražava i mišljenje nekih drugih afričkih lidera, koji kažu da Evropa pokušava da ih natera da otvore granice za trgovinu, ali im ne daje dovoljno u zamenu za to, naveo je Rojters. \"Mi smo izabrali da sarađujemo sa braćom u EU, ali ako ta saradnja propadne, Afrika ima izbor. Ona može sarađivati sa bilo kojim drugim međunarodnim blokom poput Latinske Amerike, Kine, Indije ili Rusije\", rekao je Gadafi, navodi Rojters. Iz jednog internog dokumenta Afričke unije, čija je sadržina ovog meseca procurila u javnost, moglo se videli da vlade nekih afričkih zemalja smatraju da su trgovinski sporazumi koje nudi EU jednostrani. One misle da EU traži od afričkih zemalja da liberalizuje privrede, kako bi bile u skladu sa pravilima Svetske trgovinske organizacije (STO), ali da im ne pomaže dovoljno da razviju svoje privrede. \"Mi nemamo nikakve koristi od STO i tražimo njeno ukidanje. Njen jedini interes je otvaranje naših granica za industrijske proizvode i gušenje nacionalnih industrija u zemljama Trećeg sveta. Zato apelujem na sve da se ne učlanjuju u STO\", kazao je Gadafi. On je kritikovao i običaj EU da povezuje ekonomsku pomoć afričkim zemljama sa poštovanjem ljudskih prava i demokratijom. \"Mi nismo zainteresovani za političku moć. Mi želimo privredni razvoj. Šta je značenje ljudskih prava? Šta znači demokratija?\", rekao je libijski lider.

VL
UK
Ugo Kajvez
02:00 01.12.2010.

29.11.2010. u 19:25h bubitoma . Vidi se što je EU napravila od RH .............

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.