Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STATUT BLOKIRANJA'
Povratak na članak

EU aktivira zakon koji blokira sankcije SAD-a Iranu

EU tom odlukom namjerava održati na životu međunarodni sporazum o iranskom nuklearnom programu nakon što je predsjednik SAD-a Donald Trump odlučio povući SAD iz sporazuma i ponovno uvesti sankcije Iranu i tvrtkama koje tamo posluju.

Komentari 7

DU
Deleted user
19:05 17.05.2018.

a konacno nesto pametno i od njih, amerima treba pokazat srednji prst i gledat svoje interese

VL
IV
ivanjoksimovic
20:07 17.05.2018.

Nije dzabe Iranac dolazio pre 2 godine na one silne sastanke po Evropi. Osigurali su oni sebe. Ameri odavno vec posustaju a neke druge drzave preuzimaju konce

VL
I1
ing-12345
05:48 18.05.2018.

Kada sudovi u SAD donesu presude o kaznama EU trkama koje rade u SAD a posluju i u Iranu u vrijednostima od nekoliko desetaka milijardi dolara Juncker i njegovi EU birokrati će moći svoj zakon tj. papir na kojem je je napisan moći koristiti samo u WC-u.

VL
Avatar Becki konjusari
Becki konjusari
18:20 17.05.2018.

xaxa...

VL
HO
homofob
06:54 18.05.2018.

Ako razumijem sta si Juncker zamislja bi trebalo raditi na slijedeci nacin: EU aktivira taj nuklearni zakon. Zakon nareduje europskim firmama da se ne obaziru na prijetnje americkih sankcija protiv Irana. Oni trguju s Iranom a Trump blokira gotovinu filijala tih kompanija u Americi i stavi lokot na vrata filijala u US. Ukoliko se novci nalaze u ailijalama europskih banaka u Americi sud naredi bankama da blokiraju racune. Recimo da bankari misle da su otporni na naloge americkih sudova onda ih Ameri kazne kao prije nekoliko godina Svicarske banke vuha su im zvonila nekoliko mjeseci kada su isplacivali kazne od par stotina miliona dolara. EU se moze igrati snagatora u Europi ali kada su u Americi moraju biti poslusni jer ce najprije platiti kazne a ako se ne opamete lako im se dogodi da ostanu bez dozvola za poslovanje. Amerika je jos uvijek najvece financijsko trziste na svijetu (vece nego pola svijeta zajadno) pa ostati izvan tog trzista je jednako sam sebi prosvirati lubenicu s 9mm.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.