Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

”EU, a ne Mađarska, nalikuje Sovjetskom savezu”

Bez isprike, EP-ova služba za tisak zamijenila je u četvrtak tekst na EP-voj internetskoj stranici novim, iz kojega je očito da Farage Sovjetskim savezom nije opisao Mađarsku, nego EU
20. siječnja 2011. u 15:00 5 komentara 2 prikaza
Europski parlament u Strasbourgu
Foto: Stojan de Prato / Bruxelles

Služba za tisak Europskog parlamenta netočno je u srijedu bila prenijela odgovor zastupnika euroskeptične Stranke za neovisnost Ujedinjenog Kraljevstva Nigela Faragea na govor mađarskog premijera Viktora Orbana, kojime je ovaj na EP-ovu plenumu u Strasbourgu predstavio prioritete mađarskog polugodišta za kormilom Europske unije. Napisala je, naime, da je Farage, nakon što su se socijalistički, liberalni i zeleni zastupnici žestoko obrušili na Orbana zbog novog medijskog zakona kojim se vladajućoj stranci omogućuje milijunskim globama kazniti nepoćudne novinarske izvještaje, upozorio Orbana da je “Mađarska dio Unije koji sve više nalikuje starom Sovjetskom savezu” te ga je pozvao da “ustane i bori se za demokraciju”.

Bez isprike, taj su tekst na EP-voj internetskoj stranici u četvrtak zamijenili novim, iz kojeg je očito da Farage Sovjetskim savezom nije opisao Mađarsku, nego EU.

“Britanski zastupnik Nigel Farage usporedio je EU sa Sovjetskim savezom, protiv kojeg se Orban borio prije 20 godina: 'Susrest ćete mnoge komuniste u sljedećih šest mjeseci, uključujući g. Barrosa'. Pozvao je Orbana da se probudi i ustane za demokraciju u EU”, piše sada doslovno na EP-ovoj internetskoj stranici.

Milanka Opačić
Kuća s okućnicom vrijedi 200.000 kn
Juričan o imovinskoj Milanke Opačić: Mico, više od kuće vrijedi jedan trosjed u stanu tvoga vođe
Zaposlenici HEP-a na Advent Run utrci u Zagrebu
U EUROPSKOM VRHU
Podrška sportu i sportašima kao dio poslovne filozofije
  • jaruzelskia:

    Michael Farage je idiot/ekstrmist i to znaju svi u EU i Britaniji, ali izgleda ne i u Hrvatskoj...

  • jankoprekobrda:

    Uporedba bi mogal biti i sa nacistickom Njemackom i Sadamovim Iraqom, i Pinoceovim Cileom i Burmom, i ostalim diktatorskim rezimima.

  • xaron:

    Britanski zastupnik Nigel Farage usporedio je EU sa Sovjetskim savezom. ............................................. Odlicno poredjenje.