Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razlog nepoznat

Estonija protjerala ruske diplomate, Moskva: Odgovorit ćemo

Sergej Lavrov i Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
26.05.2017.
u 20:42

Odnosi između Estonije i Rusije pogoršali su se nakon ruske aneksije Krima 2014. te sukoba na istoku Ukrajine

Estonsko ministarstvo vanjskih poslova danas je objavilo da su iz Estonije protjerana dvojica ruskih diplomata, ali nije navelo razloge, u vrijeme kada dvije zemlje prolaze kroz razdoblje vrlo zategnutih odnosa.

"Potvrđujemo da je Estonija protjerala dvojicu ruskih diplomata. Nećemo dati nikakav komentar o tome slučaju", rekla je za agenciju France presse Sandra Kamilova, glasnogovornica ministarstva.

Po baltičkoj agenciji BNS, radi se o Dmitriju Kazenovu, generalnom konzulu u Narvi i konzulu Andreju Sugajevu.

Oko 90 posto od 60.000 stanovnika Narve, grada smještenog na samoj granici s Rusijom, ruskog je podrijetla.

U priopćenju ruska diplomacija odmah je osudila tu odluku kao "provokatorsku i proizvoljnu", dodajući da će ona dodatno zakomplicirati bilateralne odnose.

Ministarstvo vanjskih poslova reklo je da će Moskva odgovoriti na taj potez.

"Izgleda da je netko želio dodatno otežati stanje na granici s Rusijom i poduprijeti mit o ruskoj prijetnji", kaže rusko ministarstvo vanjskih poslova, dodajući da se radi o generalnom konzulu u Narvi i jednom zaposleniku tog generalnog konzulata.

Odnosi između Estonije i Rusije pogoršali su se nakon ruske aneksije Krima 2014. te sukoba na istoku Ukrajine.

Estonija, Litva i Latvija ne gledaju blagonaklono na česte ruske vojne vježbe u blizini njihovih granica.

Komentara 13

ST
stomugromova
09:23 27.05.2017.

Klonovi po običaju obmanjuju,.Nisu Rusi stvorili Sovjetski Savez ,koji je nastao na boljševičkoj revoluciji i komunizmu, nego kazarska sekta psihopata i ubojica koji su namjeravali okupirati sve narode u toj tvorevini.No planove im je omeo diktator i psihopat Staljin .Istoto rade i danas sa novom zločinačkom retardiranom neoliberalnom ideologijom kojom žele opet porobiti narode diljem svijetu.Zapalili su Bliski Istok i napravili etničko čišćenje sa ciljem da najezdom migranata unište Europu,a na etnički očišćenom području naprave veliki Izrael.

Avatar mason
mason
01:32 27.05.2017.

Sreca pa je Estonija u NATO u ,inace bi im Putin napravio rat kao u Ukrajini. Sad te diplomate mogu samo da podviju rep i cvile zajedno sa Putinom.

NE
nevjerujženikojalaže
17:36 27.05.2017.

kada se poslože geo-ekonomske kockice, uz pregršt nevinih žrtava, počinje fizičko čipiranje. virtualno je već u tijeku.. cookies...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije