Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tanki živci

Erdoganovi tjelesni čuvari potukli se s UN-ovim zaštitarima

Utakmice Hrvatske reprezentacije
28.09.2011.
u 19:33

Neuobičajena tučnjava dogodila se dok je Mahmud Abbas na Općoj skupštini UN-a držao govor.

U vrijeme dok je palestinski vođa Mahmud Abbas na Općoj skupštini UN-a pozivao na priznanje svoje države, u hodniku zgrade odvijao se nesvakidašnji sukob.

Naime, turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana, koji je kasnio na sjednicu, u pokušaju ulaska spriječili su UN-ovi zaštitari. U cijelu stvar umiješali su se Erdoganovi zaštitari nakon čega je izbila neugodna tučnjava, koju je jedan svjedok uspio i snimiti.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon uspričao se turskom izaslanstvu zbog neugodnosti, što su predstavnici sigurnosnih službi UN-a dočekali oštro. Prema njima, za sukob je kriv turski premijer koji je kasnio i njegovi bezobzirni zaštitari.

– Vjerujemo da je ovaj nesporazum riješen. Nadamo se da je to riješeno na obostrano zadovoljstvo. Poduzeli smo daljnje korake kako bismo ovakve slučajeve spriječili u budućnosti – rekao je glasnogovornik glavnog tajnika Martin Nesirky.

Komentara 29

OB
-obrisani-
20:16 28.09.2011.

a velike su vručine i udarila im neka vrelina u glavu :) No šalu na stranu, zaustavili su predsjednika jedne zemlje i njegovi su čuvari intervenirali, zato su i tu kraj njega, a i tko daje ovlasti zaštitarima u zgradii UN da ne puste na zasjedanje jednog predsjednika ne tako nebitne države?

IR
irani
20:24 28.09.2011.

S primitivcima uvijek ima problema.

IR
irani
20:39 28.09.2011.

Steta sto nije napisano i zasto je do svega doslo, onda bi bilo daleko jasnije kako su problem izazvali Turci koji su pokusali uci krivom rutom. Zato su intervenirali cuvari zgrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije