Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osveta

Erdoğan prijeti: Preplavit ću Grčku migrantima

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.01.2017.
u 07:30

Grčki Vrhovni sud odlučio je da turski vojnici koji su sudjelovali u puču i zatražili politički azil u Grčkoj, neće biti izručeni Ankari

Nakon što je grčki Vrhovni sud u četvrtak odlučio da turski vojnici koji su zatražili politički azil u Grčkoj neće biti izručeni Ankari, Turska je zaprijetila kako bi mogla poduzeti mjere, među kojima i ukidanje migrantskog sporazuma s Atenom.

Naime, Turska je zatražila ponovno suđenje osmorici vojnika koji su pobjegli u Grčku nakon neuspjelog državnog udara prošle godine, tvrdeći da su bili umiješani i smatrajući ih izdajnicima. Vojnici su 16.srpnja sletjeli helikopterom na sjever Grčke i zatražili politički azil kazavši da se boje za svoje živote u Turskoj.

Turska je od Grčke odmah zahtijevala njihovo izručenje uz obrazloženje da su upleteni u pokušaj državnog udara i nazvala ih izdajnicima, dok su vojnici zanijekali upletenost u pokušaj svrgavanja predsjednika Erdoğana nakon kojeg je slijedila čistka u vojsci i državnim službama.

– Mi zahtijevamo da se osmorici vojnika ponovno sudi. Ovo je politička odluka, Grčka štiti i pruža utočište urotnicima – rekao je turski ministar vanjskih poslova Mevlűt Çavuşoğlu, naglasivši kako razmatraju sve 
mogućnosti.

>> 'Više od stotinu migranata vraćeno iz Hrvatske u Srbiju'

Komentara 13

DU
Deleted user
07:49 28.01.2017.

dobro veli trump država koja ne zna čuvati svoje granice i nije država (u ovom slučaju eu. unija)

PU
paul-umpe
07:45 28.01.2017.

DIKTATOR i tocka.

Avatar Mihael1
Mihael1
10:25 28.01.2017.

Ako Grčka ne zna čuvati svoje granice slobodno ih šalji. Uz činjenicu da će te izbjeglice ostati kod njih jer u EU ne mogu, mislim da će Grčka ovog puta drugačije postupiti, odnosno da neće dozvoliti iskrcavanje "izbjeglica".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije