Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DOLJE S EUROPSKIM NAČELIMA'

Erdogan kritizira EU: Počeli su sukobi između križa i polumjeseca

Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
16.03.2017.
u 15:01

Sud Europske unije u utorak je presudio da tvrtka svojim internim pravilima ima pravo zabraniti vidljivo nošenje vjerskih simbola poput islamske marame

Turski predsjednik Tayyip Erdogan kritizirao je Europsku uniju u četvrtak zbog njezinih presuda koje dopuštaju tvrtkama da zabrane osoblju nošenje islamskih marama.

"Sramotno za Europsku uniju. Dolje s vašim europskim načelima, vrijednostima i pravdom... Počeli su sukob između križa i polumjeseca, nema drugog objašnjenja", rekao je na skupu u sjeverozapadnoj pokrajini Sakaryji.

Sud Europske unije u utorak je presudio da tvrtka svojim internim pravilima ima pravo zabraniti vidljivo nošenje vjerskih simbola poput islamske marame.

Sud je donio pravorijek u dva slučaja, za jedan u Francuskoj a drugi u Belgiji, u kojima su dvije muslimanke smatrale da su diskriminirane na poslu zbog nošenja muslimanske marame.

Erdogan je kazao da je nizozemski premijer Mark Rutte izgubio prijateljstvo Ankare nakon diplomatskog spora između dviju članica NATO-saveza zbog zabrane nastupa turskih ministara u Nizozemskoj.

Erdoganovi komentari izrečeni su dan nakon što je Rutte pobijedio protuislamski nastrojenog Geerta Wildersa na izborima, što je pozdravljeno širom Europe. 

>> Erdogan odgovornost za Srebrenicu pripisao Nizozemskoj i upozorava na fašizam u Europi

>> Pakt Putin-Erdoğan težak 24 milijarde dolara

Komentara 22

Avatar Bud Humski
Bud Humski
15:28 16.03.2017.

Sukobi između kriza i polumjeseca nisu nikad ni prestali, jos od prve pojave polumjeseca. Od samog pocetka su osvajali i rusili sve pred sobom, i na rusevinama crkava i sinagoga pravili nova "najsvetija mjesta islama". Kad je zadnji put crkva napravljena u Turskoj? Koliko krscana je imigriralo u Tursku a koliko Turaka u krscansku Europu u zadnjih sto godina? Sultan se vec ponasa kao vladar Europe! Dobro, osvojili su vec dobar dio, ali jos nije gotovo... prava borba tek slijedi...

NE
Nenadjebivi
15:24 16.03.2017.

Samo neznam gdje Erdogan vidi da moćnici EU stoje iza križa kojeg su se već davno odrekli kao i svojih kršćanskih temelja na kojima je izgrađena Europska kultura i civilizacija, oni su zapravo nosioci neoliberalne globalističke antikršćanske ideologije tj. samii su se okrenuli protiv križa.

GO
gooniegoogoo
15:18 16.03.2017.

"Sramotno za Europsku uniju. Dolje s vašim europskim načelima, vrijednostima i pravdom... Počeli su sukob između križa i polumjeseca, nema drugog objašnjenja", Sad je fetva i službeno izdana, a vi zapade samo dalje glavu u pijesak i multikulti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije