Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurdski političar upozorava:
Povratak na članak

'Erdoğan je opsjednut Osmanskim Carstvom, neće stati samo na Siriji!'

Kurdski političar i član kurdske jedinice nacionalne obrane Rizan Hiddwo: Od početka sam bio za to da se mi Kurdi dogovorimo s Assadom, jer sam znao da će nas Trump prevariti

Komentari 29

Avatar Matteo1200
Matteo1200
21:48 20.10.2019.

Najbolji jezik koji erdogan i njemu slični islamistički ološ razumije je kad mu se njegovi vojnici počnu vraćati u tursku u kasunu u vodoravnom položaju...Kurdima od srca želim puno uspjeha i da nanesu teške gubitke toj islamističkoj soldateski

VL
DU
Deleted user
19:57 20.10.2019.

Imam prijatelja Kurda, ali ovaj je jedan od rijetkih koji sagledava situaciju kakva je. Ali što reći za Kurde, kad i većina hrvatskih građana podržava Trumpa. Trumo je dobar, ali samo za ameriku.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
20:51 20.10.2019.

Kurdi su se sa Asadom borili protiv Isila i skoro da su bili zgaženi. Ameri su ih spasili poraza koji bi značio i uništenje, potom su distancirali se od Damaska i pod savezničkim vodstvom amera postigli značajne vojno teritorijalne uspjehe. Zbog prijetnje sukoba s Iranom donešena je odluka grupiranja raspršenih snaga i nestade interes za americkom Sirijom u kojoj su poveliki kontigenti Iranske rev.garde, Hezbolaha, palestinski placenika, Isjla i drugih. Gubici amer.vojnika u takvom prostoru bi bili znatni i teško bi se političari mogli opravdat u javnosti. Kurdi su dovoljno vojno moćni da nisu morali mjenjat gospodara, mogli su taktičnim povlačenjem 32 km od granice ostvarit političke pobjede. Turskoj vojsci bi nanijeli gubitke vojno i politički, zadobili simpatije svijeta a svom narodu bi sačuvali oružanu silu i bili u poziciji pregovaranja ne o autonomiji već o entitetu. Prebrzo donošenje odluke je osobina djelovanja vojnika pod pritiskom što dokazuje da Kurdi nemaju političko vodstvo i srljaju kao guske u magli. Cijena odluka vojnog vodstva imat će ogromne reperkusije...

VL
Avatar mason
mason
19:25 20.10.2019.

Nece stati na Siriji sigurno. Vec su kupili pola beogradskog pashaluka i pitanje je dana kad ce ga pripojiti.Samo sto se ovi iz pashaluka ne protive za razliku od Kurda, oni su zivili zajedno 500 godina i krizali se. Jezik im pola turciziran , mentalitet i izgled isti .gledaju turske serije a njihovi lideri pozdravljaju Erdogana sa mehraba.

VL
Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
19:51 20.10.2019.

Vijeće komentatora vam je to odavno predvidjelo, ali nas niste slušali. Ako i niste čitali VL gospodin Diab vam je mogao prenijeti naše mišljenje.

VL
PO
pointmaker
20:34 20.10.2019.

dobro i što sa tim?? vrlo je bitno t k o nešto želi. nisu mogli uzeti manbij i afrin sa drugom najjačom vojskom u nato bratiji a ovi se po svemu sudeći bore sa prerađenim toyotama u tenisicama i slično. bez aviona bez tenkova...

VL
XA
xaron
01:27 21.10.2019.

Pa nije Trump prevario Kurde. Obama je angažirao Kurde protiv IS i ako je znao stav Turske prema Kurdima , te je ta situacija od početka ( Obame ) bila tkva da se znao ovakav kraj. Trump je samo naslijedio ovu Obaminu neodrživu situaciju i nije imao izbora. Da se opedjelio za Kurde, gurnuo bi Turke u savez sa Rusima i Irancima a to je za Amere neprihvatljivo.

VL
Avatar lepihercegovac
lepihercegovac
19:57 20.10.2019.

hasan je muška iva puljič šego...kvazi novinar...sramota...

VL
MX
Mister X
00:50 21.10.2019.

– Priča o zaštićenoj zoni velika je prijevara jer Erdoğan želi okupirati dio Sirije i pripojiti je Turskoj. Najveći dokaz o tome je to što je on davno rekao kako je taj dio Sirije zapravo turski teritorij i treba ga vratiti. Nažalost, tu okupaciju i mijenjanje granice sultan Erdoğan radi uz pomoć međunarodne zajednice koja mu je to dopustila. Povlačenje američkih snaga iz Sirije i blaga reakcija zapadnog svijeta koji traži od Erdoğana samo zaustavljanje vojne operacije, mi kao Kurdi, smatramo potihom potporom i davanjem zelenog svjetla Erdoğanu koji je, nažalost morao pristati kao <nato član da ratuje.. On je najbolje riješenje jer može da zadrži teritorij sam za stalno Kao Izrel Okupirani dio Sirije . I to mora biti jasno svima koja je to igra ujedno i da se zamjeri Putinu Rusiji !!!

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
23:08 20.10.2019.

U Bosni i Srbiji je isto počeo ..., stvarati Osmanlijsko .

VL
DU
Deleted user
07:50 21.10.2019.

Ovo je velika igra. Plan za tzv sigurnosnu zonu prezentiran je Europljanima i Amerima još 2014. Naravno da Merkelica to nije mogla blagosloviti jer bi riskirala nerede između Turaka i Kurda u svom dvorištu. Ameri su znali za ovo ii sad kao prijete, a zapravo im odgovara stabilna sigurnosna zona jer više neće trošiti vojsku i novac. Paše to i Asadu i Rusima jer su na taj način osigurali svoj energetski koridor. Svima to štima osim Kurdima. Pitanje je u ovoj igri da li će se Turci zaustaviti tamo gdje su rekli? Najvjerovatnije da hoće. Nakon usopstave zone dogodit će se niz pregovora za stabilizaciju terena, a onda će kroz godinu dana sve pasti u zaborav.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
21:14 20.10.2019.

Opet hasanovo subjektivno novinarstvo. On ne mora nista ni napisati, samo potpisati blank clanak i svi znamo kaj bu rekel.

VL
HA
hacker
21:24 20.10.2019.

Jedan Turčin radni kolega mog oca tamo početkom osamdesetih godina u Njemačkoj mu je rekao da će prostor Jugoslavije jednog dana opet biti dijelom Osmanskog carstva. S obzirom na današnju situaciju da se diljem Hrvatske i BiH sluša Turska glazba (cajke) te da su televizijskim ekranima ovladale Turske serije kao i migrantsku krizu te opčenito širenje Islama ja vjerujem da mu je rekao istinu.

VL
IL
ildefonsa
19:42 20.10.2019.

Idemo desničari, napišite još koju pohvalu za Trumpa...

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
20:33 20.10.2019.

Vrlo dobar clanak bas ovdje u Moskvi slusam analiticare.Kazu sa dubinom od 32 km i duzinom od petsto km zauzeli bi oko cetri tisuce siriskog teritorija. Zato uskoro Turko dolazi u tu u Moskvu na raport.A garavi Obama ih naruzava zajedno sa isilovcin.Ja sam uvjek govorija mojin domacin Amerikancin veci su Ameri od svih amera .Uvjek amerin iz pozadine vire razni Masoni itd.Nama su Rusi sve nudili remont Migova 2007 caca Ivo sve odbijo. Pa opet prije mjesec dana sve odbili. Nadali se Amerin i njihovin Hammerin kad ono isto Srbi paradiraju sa Hamerin . Toliko o prijteljstvu snasim umjetnin prijateljin.Takode i Kurdi nadali se pusta prica.Trump udovoljio svim zeljama sultanu turkanu ..Pa nece Ameri pustit trziste od skoro sto mil radi bjedni Kurda. Disu domaci Ameri sto su pisali kako ceih Trump unistit sa sankcijan.Haha e imama vas tu pravi panjeva.Rusi nikad ne izdaju svoje prijatelje i nedaju sankcije.Tose vidilo u Siriji Kubi Venecueli itd. A Srbija nije im dala sankcije i toim se sada vraca. A nasi prijatelji Ameri zabranise nam F16kupit za gotovu lovu jos da nas brane. Ko vjeruje u to .A vidite nad Srbijom lete Migovi koje nam kriv. Mi dali sankcije u stvari sami sebi..Gledam tu u Moskvi pune radnje Slovenske bjele tehnike a vidim sve vise Srpski kamiona uskoro ce bit u bescarinskoj zoni.A mi dali sankcije panjevi..Sad gledaj unebo Rusi nezaboravljaju svoje prijatelje. Vec dije nas S300 sto nam ga dali. Dali netko zna nesto o tome.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.