Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZARAŽENI NOSIO MASKU

Epidemiolozi locirali svih 66 putnika: 'Sve je pod kontrolom, nisu svi u samoizolaciji'

Drugi zrakoplov s hrvatskim državljanima stigao iz Amsterdama
Foto: POOL
1/4
VL
Autor
Romana Kovačević
05.06.2020.
u 17:29

Preventivno je na dva tjedna s letova skinuto i petero članova kabinske posade s tog leta Croatia Airlinesa

Epidemiološka služba locirala je svih 66 putnika koji su bili na istom letu s muškarcem koji je u četvrtak došao u Hrvatsku i kojem je potvrđena infekcija virusom SARS-coV-2, nakon četiri dana bez novozaraženih u zemlji.

– Sve je pod kontrolom, dobili smo popis putnika od Croatia Airlinesa i putnici koji su sjedili dva reda ispred i dva reda iza putnika kojem je potvrđena infekcija u samoizolaciji su 14 dana. Nisu svi putnici u samoizolaciji jer je gospodin nosio masku. Nitko zasad nema simptome – kazao nam je doc. Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Preventivno je na dva tjedna s letova skinuto i petero članova kabinske posade s tog leta Croatia Airlinesa, kojim je iz Frankfurta 31. svibnja stigao mlađi muškarac s područja Koprivničko-križevačke županije, inače zaposlen u SAD-u. Letačko pak osoblje nije poslano u samoizolaciju jer su u kabini bili zaštićeni od kontakta.

Danas nije bilo novooboljelih od COVID-19 pa je ukupan broj dosad oboljelih 2247, priopćili su iz Stožera civilne zaštite. Do sada je testirano 68.267 osoba, od toga 270 u prethodna 24 sata. Na bolničkom je liječenju 12 osoba. Od toga su na respiratoru tri pacijenta. Ukupan broj ozdravljenih je 2113, što je 8 novoozdravljenih u 24 sata. Ukupan broj preminulih je 103.

Stožer podsjeća da je pridržavanje svih mjera i uputa od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Pozivni centar 113 više nije u funkciji.

Alemka Markotić: Moguće je da se cjepivo za koronavirus proizvodi u Imunološkom zavodu

Komentara 2

DU
Deleted user
18:37 05.06.2020.

Jedan po jedan avion i eto nam korona free države

MA
maximinimax
17:49 05.06.2020.

Kakve veze ima to sa Koprivnicom?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije