Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Epidemija svinjske gripe najblaža epidemija u posljednjih sto godina

Ohrabruju znakovi, piše britanski dnevni list, da dolazi do pobune javnosti protiv stručnjaka i njihove taktike zastrašivanja koja nas je trebala natjerati da uzimamo lijekove koji nam nisu neophodni.
28. prosinca 2009. u 08:25 4 komentara 2 prikaza
svinjska gripa
Foto: AFP

Virus svinjske gripe, koji se najavljivao kao strašni tigar, zapravo je samo bezazlena mačkica, piše britanski dnevni list Daily Telegraph.

Prema pisanju ovoga uglednog dnevnika ispostavilo da je virus H1N1, koji ima zanemarljivo malu stopu mortaliteta, vjerojatno najblaža epidemija gripe u posljednjih stotinu godina.

Kad je u pitanju Velika Britanija, nisu se ostvarila predviđanja s početkom ljeta da će samo u kolovozu do 100.000 ljudi dnevno biti zaraženo ovim virusom, niti da će do četrdeset osoba svakoga dana umrijeti od te bolesti. Zato ohrabruju znakovi, piše Telegraph, da dolazi do pobune javnosti protiv stručnjaka i njihove taktike zastrašivanja koja nas je trebala natjerati da uzimamo lijekove koje ne želimo i koji nam nisu neophodni.

Jedini koji su iz svega toga izvukli korist su farmaceutske kompanije, čitamo u Daily Telegraphu. 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • Ojhaa:

    Nekoliko farmaceuta bi trebalo zatvorit kao što su nekoliko ovih financijskih močnika jer to su sve mega prevaranti....

  • karambita:

    Kad mafijasi nisu uspjeli sa svinjskom, izmislili su novu \"kozju gripu\". Sad ce i nju pustiti u promet, pa ce nastati opet jebana naroda u zdrav mozak. Sve to treba uza zid.

  • strsica:

    Lopovi se igraju nasim zivotima. U stanju su nas sve potrovati za sacicu pisljivih dolara.