Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAILY TELEGRAPH

Epidemija svinjske gripe najblaža epidemija u posljednjih sto godina

svinjska gripa
AFP
28.12.2009.
u 08:25

Ohrabruju znakovi, piše britanski dnevni list, da dolazi do pobune javnosti protiv stručnjaka i njihove taktike zastrašivanja koja nas je trebala natjerati da uzimamo lijekove koji nam nisu neophodni.

Virus svinjske gripe, koji se najavljivao kao strašni tigar, zapravo je samo bezazlena mačkica, piše britanski dnevni list Daily Telegraph.

Prema pisanju ovoga uglednog dnevnika ispostavilo da je virus H1N1, koji ima zanemarljivo malu stopu mortaliteta, vjerojatno najblaža epidemija gripe u posljednjih stotinu godina.

Kad je u pitanju Velika Britanija, nisu se ostvarila predviđanja s početkom ljeta da će samo u kolovozu do 100.000 ljudi dnevno biti zaraženo ovim virusom, niti da će do četrdeset osoba svakoga dana umrijeti od te bolesti. Zato ohrabruju znakovi, piše Telegraph, da dolazi do pobune javnosti protiv stručnjaka i njihove taktike zastrašivanja koja nas je trebala natjerati da uzimamo lijekove koje ne želimo i koji nam nisu neophodni.

Jedini koji su iz svega toga izvukli korist su farmaceutske kompanije, čitamo u Daily Telegraphu. 

Komentara 4

OJ
Ojhaa
08:40 28.12.2009.

Nekoliko farmaceuta bi trebalo zatvorit kao što su nekoliko ovih financijskih močnika jer to su sve mega prevaranti....

KA
karambita
10:14 28.12.2009.

Kad mafijasi nisu uspjeli sa svinjskom, izmislili su novu \"kozju gripu\". Sad ce i nju pustiti u promet, pa ce nastati opet jebana naroda u zdrav mozak. Sve to treba uza zid.

ST
strsica
09:52 28.12.2009.

Lopovi se igraju nasim zivotima. U stanju su nas sve potrovati za sacicu pisljivih dolara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije