Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRA PRAVILA U SVIJETU

Englezi uveli velike kazne za kršenje samoizolacije, NFL oštro 'nagazio' trenere i momčadi

Koronavirus u Londonu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
28.09.2020.
u 11:58

Kažnjivo je i svjesno davati lažne podatke o svojim bliskim kontaktima ukoliko se pokaže da je osoba pozitivna na koronavirus.

Osoba u Engleskoj koja od danas odbije samoizolaciju može biti dobiti kaznu do 10 tisuća funti što preračunato u kune iznosi oko 83 tisuće kuna. U samoizolaciju moraju oni koji su pozitivni na koronavirus ili su bili u kontaktu s osobom koja je pozitivna. Od danas se više ne radi o preporuci već je to zakonom propisano.

Englezi su se odlučili na ovaj korak jer je studija koju su proveli otkrila da je samo 18% osoba koje je imalo simptome bolesti COVID-19 išlo u izolaciju, javlja BBC.

Kazne će se kretati od 1000 funti pa do 10 tisuća za one koje će ponavljati prekršaj. Kažnjivo je i svjesno davati lažne podatke o svojim bliskim kontaktima ukoliko se pokaže da je osoba pozitivna na koronavirus.

Ogromne kazne sportašima

Vlada će također davati 500 funti osobama s niskim primanjima i onima koji će gubiti prihode zbog samoizolacije.

Oštre kazne očekuju i sportaše i trenere koji se neće držati striktnih pravila u NFL-u, profesionalnoj ligi američkog nogometa. Vodstvo lige izreklo je više od milijun dolara kazni samo u drugom kolu jer se treneri nisu držali strogih propisa. Po 100 tisuća dolara kazne dobili su treneri Vic Fangio (Denver Broncos), Pete Carroll (Seattle Seahawks) i Kyle Shanahan (San Francisco 49ers) zato što nisu nosili maske tijekom utakmice. NFL je kaznio i njihove momčadi pa tako svaka mora platiti po 250 tisuća dolara, piše SportingNews.

Pogledajte i video: Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije