Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve joj je teže

Ena Šarac u bitci za život: Da sam zakasnila par sati, izgubila bih je

ena šarac
Davor Javorović/Pixsell
14.12.2017.
u 20:43

Osječanka Ena Šarac ponovno je u bolnici, tijelo joj je puno ogromnih plavih hematoma te prima krv i infuziju

Osječanka Ena Šarac koja se već 14 godina bori sa zloćudnom bolesti ponovno je u bolnici.

Ova 22-godišnjakinja kao dijete dobila je tumor na mozgu, a liječnici su joj sada otkrili neoperabilni tumor na kralježnici, pišu 24 sata.

– Ovo je četvrti puta u mjesec dana da završavamo u bolnici. Iz krvi joj nestaju trombociti i da sam zakasnila samo par sati s dolaskom u bolnicu, vjerojatno bismo je izgubili. Iskrvarila bi. Tijelo joj je puno ogromnih plavih hematoma, prima krv i infuziju. Čekamo nalaze da vidimo što se događa – kaže Enina majka Biserka koja je s Enom u Zagrebu posljednjih godinu i pol dana.

– Prije mjesec dana otkrili su da ima tumor na kralježnici, neoperativan. Ako ga dirnu, mogla bi ostati invalid. Punktirali smo koštanu srž već dva puta. Čekamo nalaze. Već sam ljuta i na liječnike jer imam osjećaj da mi je dijete na čekanju – dodaje Enina majka koja strahuje da je ovoga pita riječ o leukemiji.

U Zagrebu su podstanari te stanuju u blizini bolnice.

– Sada bi nam dobro došao novac koji je sakupljen za Enu u udruzi Hrabro dijete, ali ja im se nemam namjeru javljati. Sakupili su novac za Enu, u akciji pokrenutoj na njeno ime, iskoristili njene slike, sve bez naše dozvole, a onda su tražili da im liječničkom dokumentacijom dokazujemo da je naša Ena bolesna, kada smo tražili taj novac. Preživljavamo samo zahvaljujući Eninom zaštitniku Milijanu Brkiću. Da nema njega, ništa ne bismo mogli. Svakoga dana zove, pita kako je, dođe u bolnicu. Da si svaki političar uzme tako jedno potrebito ili bolesno dijete na skrb, sigurna sam da bi veoma brzo otkrili koliko su nužne promjene u našem zdravstvu i društvu – kaže majka Biserka.

Komentara 7

US
USA
21:40 14.12.2017.

Pisem pa brisem jer tesko je napisati nesto suvislo. Tesko je i Eni reci da izdrzi jer je do sada prosla patnje za 100 ljudi ali treba izdrzati jer uvijek ima nade. Pohvale i gosp. Brkicu koji pokazuje da onaj uvijek ozbiljan izraz lica u stvari skriva meko srce i dobrotu tako rijetku u ovom svijetu. Necu reci da mu se kolege ugledaju na njega jer nece.

OX
oxymoron
21:14 14.12.2017.

Bog neka vam je u pomoci. Bravo za gospodina Brkica! Sretno!

CR
croban1111
21:55 14.12.2017.

Velika podrška Eni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije