Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Macron dolazi u Hrvatsku

Naslovnica 28. 2. 2018.
28.02.2018.
u 00:00

Teme razgovora uključivat će europsku agendu, bilateralnu odnosu s obje države, jugoistok Europe te hrvatsko predsjedanje EU

Dvojica predsjednika ključnih europskih država – francuski predsjednik Emmanuel Macron te njemački Frank-Walter Steinmeier – očekuju se u Hrvatskoj do kraja godine. Kako se doznaje, oba su predsjednika prihvatila poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te se intenzivno radi na pripremama susreta. Točni datumi još se dogovaraju.


Na pripremama posjeta radi se od prošle godine, neposredno nakon što su obojica stupila na tu dužnost. Francuska i Njemačka predstavljaju motor Europske unije, a odnos između njih, kao i njihove vizije Unije i utjecaj, ključne su za Europu i smjer u kojem će se ona kretati. Teme razgovora hrvatske predsjednice s oba sugovornika nesumnjivo će uključivati europsku agendu, bilateralne odnose s obje države, temu o jugoistoku Europe kao i hrvatsko predsjedanje EU u prvoj polovici 2020. 
 Ovim susretima Pantovčak nastavlja važan niz sastanaka, među kojima su bili i oni s dvojicom najmoćnijih svjetskih čelnika – američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i s ruskim Vladimirom Putinom. Također, ove će se godine dobro vidjeti kako zapravo funkcionira Pantovčak.

>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje

Ne propustite i druge teme:

>> Njemačka zabranila dizelaše, jeftini automobili preplavit će Hrvatsku

>> Zašto Amerikanci i nakon 25 godina obožavaju i slave Dražena Petrovića

>> Dalić ne odustaje od Ladića, želi ga u stožeru unatoč Šukerovu protivljenju

>> SDP: Smijenite li Martinu Dalić i izmijenite zakon, preuzet ćemo dio odgovornosti za Agrokor

>> Tko su povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar Ashley
Ashley
21:30 27.02.2018.

Mentalni bolesnik dosao propagirati u Hrvatsku sve sto je neprirodno i stetno za obicne ljude.

Avatar Terra
Terra
21:24 27.02.2018.

Vidjeli smo vašu diolomaciju na djelu....od odnosa prema Haagu, lutanju u vanjskoj politici, dodjela konzulata propalim gostioničarima, odnos prema iseljeništvu, odnos prema Hrvatima u BiH, ZERP, pa vas poziva na red čistačica iz veleposlanstva u Buzinu, Norveška abasada financira odnarođene aktiviste, Nizozemci također, Francuzi gej slikovnice....trčanje Vučiću u zagrljaj, a tjedan prije rade u UN-u lažljivu izložbu o Jasenovcu itd itd.....koje ste vi sluge pokorne. Dno.

NE
Nepokolebljiv
21:23 27.02.2018.

Hrvati i Hrvatice dolazi nam u posjet opasnost za cednost nacije! Ave nase bake i prabake moramo sakriti da ne bi zapele za oko ovom osvajacu zenskih srdaca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije