Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rušenje helikoptera
Povratak na članak

Pilot JNA izbjegao hrvatski zatvor

Emir Šišić u Hrvatskoj je u odsutnosti bio osuđen na 20 godina zatvora. Zbog istog mu se sudilo i u Italiji nakon što je uhićen 2001.

Komentari 15

Avatar nekakav
nekakav
10:37 19.01.2018.

hrvatska je 15. siječnja '92-e međunarodno priznata, i svi događaji do tog trenutka se smatraju događanjima u jugoslaviji, onoj, sfrj... znači, prema ustavu sfrj na dan kad je srušen taj helikopter, jna je bila jedina ovlaštena nadzirati i štititi zračni prostor iznad te zemlje zvane sfrj. ekipa iz srušenog helikoptera nije imala dozvolu od tijela koje je jedino po ustavu sfrj bilo zaduženo za kontrolu leta, let nije njima bio prijavljen, i tako dalje. pazite, jedan helikopter vam ulazi u zemlju, nije vam se javio, vi o njemu pojma nemate, a vidite ga na radaru. a trenutno vam u zemlji bjesne neki nemiri, vi ih smatrate građanskim... ima oružja, puca se, napada regularna vojska... što bi po vama, u teoriji oslobođenoj svih subjektivnih i privatnih osjećaja, trebala napraviti zemlja, odnosno osoba zadužena za sigurnost leta? amerikanci su 2001.-e srušili civilni avion zbog sumnje da njime upravljaju teroristi. i o tome nije bilo puno zbora, niti su mediji imali hrabrosti javno propitkivati opravdanost čina rušenja. inače, nevjerojatnom koincidencijom događaja, ja sam vidio rušenje ovog helikoptera, i to prije nego sam zakoračio u krčmu. tako da smo imali vruću temu.

VL
Avatar Yugoslavia.Is.Back.In.Town
Yugoslavia.Is.Back.In.Town
17:11 21.01.2018.

Nije major, nego porucnik, u momentu kad je izvrsio svoj zadatak. I soli na rep...

VL
MI
miki45
11:17 22.01.2018.

netreba biti uopste zastara duga kriminala ali to poreznoj odgovara uzeli mojoj cerki 23 tisuce kuna zavlacili dok nije zastarelo to je hrvatska

VL
NV
NV
19:23 19.01.2018.

Treba se nagradit. Branio ustavni poredak. Ali nama su draži oni koji lažu,kradu...

VL
TR
trabant7
10:55 19.01.2018.

Tko još vjeruje likovima istočno od delte Dunav i Sava.

VL
RO
rojnik
12:05 19.01.2018.

Pilot ubica,pravomoćno osuđen.Dabogda da i tebi takav sruši nekog pa taman branio i bratstvo i jedinstvo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.