Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emil Tedeschi:

'Prijateljstvo sa Milanovićem se zbog mojih kritika Vlade nije promijenilo'

Emil Tedeschi
Borna Filić/PIXSELL
13.03.2015.
u 22:15

- Državljani Hrvatske žive lošije, mnogo njih i na rubu egzistencije - rekao je predsjednik Uprave i većinski vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Predsjednik Uprave i većinski vlasnik Atlantic Grupe Emil Tedeschi je za slovenski Planet Siol kazao je da je Vlada Zorana Milanovića propustila povući odlučnije poteze u prvoj godini mandata.

- U zadnje tri godine Vlada je neke stvari uspjela konsolidirati, ali to nije dovoljno. Propustila je odlučnije i konkretnije poteze potegnuti u prvoj godini mandata, kada je to bilo najlakše. A sada je već u predizbornoj godini - rekao je Tedeschi.

"To je skromno"

Naglasio je da je Milanovićeva Vlada došla na vlast u nezahvalnom trenutku jer se Hrvatska našla u dubokoj ekonomskoj krizi sa "katastrofalnim stanjem javnih financija" i zabrinjavajućom stopom korupcije i kriminala.

Komentirao je i činjenicu da smo u zadnjem kvartalu ostvarili 0,3 posto rasta BDP-a. - To je skromno, ali prosječno Hrvatska takav rast ima zadnje 33 godine. Veći rast su zabilježila industrijska proizvodnja i izvoz. Ali to svakako nije dovoljno - kazao je Tedeschi, no i naglasio da je Milanovićeva Vlada postavila određene standarde rada, od pitanja transparentnosti do nulte stope tolerancije na korupciju i uvođenja općeg reda u društvu.

- Ostaje problem zapošljavanja u javna poduzeća i lokalnu upravu po stranačkoj pripadnosti, a ne po znanju. Vlada se premalo posvetila aktivnom dovođenju investitora, zakonodavstvo samo po sebi nije dovoljno - kazao je Tedeschi koji smatra da građane Hrvatske čeka zanimljiva godina.

"Mnogo ljudi je na rubu egzistencije"

- Državljani žive lošije, mnogo njih i na rubu egzistencije. Vlada lijevog centra im pomaže sa socijalnim mjerama oprosta dugova i nižim cijenama struje - kazao je Tedeschi koji ne skriva činjenicu da je premijer Zoran Milanović njegov prijatelj.

- Prijateljstvo sa Milanovićem se zbog mojih kritika Vlade nije promijenilo - zaključio je Tedeschi. Ističe da njegova tvrtka nikada nije poslovala sa državom, a nije zainteresirana niti za neke najavljene privatizacije u Hrvatskoj. 

>>Na božićnom tulumu Emil Tedeschi ugostio Milanovića, Lalovca, Vujčića...

>>Kako je nastao klub u koji rado zalaze i Milanović, Tedeschi i Vujčić

>>Tedeschi Milanoviću: Pustite nas da dišemo

Komentara 7

NO
novalastavica
22:39 13.03.2015.

Interes ostaje isti bez obzira na ktitike

MA
Marko1337
23:41 13.03.2015.

mafijaši i kumovi čuvaju svoje prijateljstvo ko titovu zjenicu oka, a UDBA čuva naše partijske mafijaše od ruke pravde

HE
hermet
07:52 14.03.2015.

Zanimljiva godina nas čeka - kaže Tedeschi. Zanimljivo bi bilo da završi u buksi, ali to se neće dogoditi jer tko god da je na vlasti, njemu je dobro, jer će svakoga podmazati i ne diraju ga. Riječ "zanimljivo" je dobila novo značenje zahvaljujući njemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije