Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski regulator

EMA procjenjuje uporabu cjepiva Pfizer/Biontech za dob od 5 do 11

Zagreb: U Domu sportova cijepljenje bez naručivanja prvom dozom Pfizera
Sanjin Strukic/PIXSELL
18.10.2021.
u 23:01

Cjepivo u dvije doze, koje se temelji na novoj mRNA tehnologiji, proizvodi snažan imunološki odgovor u djece od 5 do 11 godina, pokazalo je kliničko ispitivanje na 2268 sudionika, objavila je tvrtka

Europski regulator rekao je u ponedjeljak da procjenjuje uporabu cjepiva Pfizer/BioNTech protiv covida-19 kod djece od pet godina.

Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je da će analizirati podatke, uključivo rezultate iz studije koja je u tijeku, za cjepivo koje se distribuira pod nazivom comirnaty. Ono je već odobreno za djecu stariju od 12 godina u SAD-u i EU-u. Cjepivo u dvije doze, koje se temelji na novoj mRNA tehnologiji, proizvodi snažan imunološki odgovor u djece od 5 do 11 godina, pokazalo je kliničko ispitivanje na 2268 sudionika, objavila je tvrtka prošli mjesec.

VIDEO HZJZ objavio detalje: Cijepljenje se snažno preporučuje za ovih pet skupina djece

Pfizer i BioNTech predali su prošli tjedan podatke za comirnaty za korištenje kod mlađe djece. Uz cijepljenje djece, regulator i proizvođači cjepiva razmatraju dodatne doze za osjetljive skupine, te naglašavaju potrebu jačanja proizvodnje i širenja pristupa cjepivu na što je više ljudi moguće.

EMA je također u ponedjeljak objavila da je odobrila dva nova proizvodna mjesta u talijanskim gradovima Monzi i Anagniju. Ta će dva mjesta proizvesti do 85 milijuna dodatnih doza za EU 2021. rekao je regulator. Pfizer i BioNTech su najveći opskrbljivači Europske unije cjepivom protiv covida-19.

 

Ključne riječi

Komentara 6

LE
Lezerni
00:29 19.10.2021.

Moja djeca su punoljetna, ali da imam sad djecu od 5-12 godina i da im netko pokusa ubrizgati te otrove, kukala mu majka, bilo bi mu bolje da odmah ima spreman testament!

XA
xaron
23:06 18.10.2021.

Pfizer - cjepivo u dvije doze…pa zašto onda Izrael daje TREČU dozu ? Njihova istrażivanja su pokazala da je efikasnost Pfizera protiv delta varijante samo 45%.

ME
Megatron
23:13 18.10.2021.

Marketing marketing samo to mnoga djeca u Americi su umrla nakon testiranja kada su roditelji tražili nekakvu pomoć sam pfizer se oglušio i gotovo bahato odbio bilo kakvu pomoć

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije