Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednji dan

Ema (13) iz Ivanić Grada treba vašu pomoć kako bi pobijedila na svjetskom natjecanju u znanosti

Foto: Ema Donev/Screenshot
1/3
20.09.2022.
u 14:13

Ukoliko pobijedi, novac planira koristiti za financiranje obrazovanja. Ne zna još što će upisati, no kaže kako planira studirati izvan Hrvatske.

Genijalna učenica iz Ivanić Grada Ema Donev nadomak je osvajanju titule Breakthrough Junior Challenge šampiona, a u ostvarivanju pobjede možemo joj pomoći svi mi, glasovanjem na Facebooku i YouTubeu. Breakthrough Junior Challenge je natjecanju koje potiče kreativno razmišljanje o znanosti. Za sudjelovanje je bilo potrebno napraviti video od minute i pol koji pojašnjava neku kompleksnu temu iz matematike, prirodnih znanosti ili istraživanja svemira. Ema je izabrana entropiju, pojam u fizici. 

- Pobjednik natjecanja može osvojiti stipendiju od 250 tisuća dolara. Njegova škola dobit će laboratorij od 100 tisuća dolara i učitelj ili mentor dobije 50 tisuća dolara novčanu nagradu - objasnila je Ema u intervjuu za Večernji list. Ukoliko pobijedi, novac planira koristiti za financiranje obrazovanja. Ne zna još što će upisati, no kaže kako planira studirati izvan Hrvatske.

Da bi došla do finala Breakthrough Junior Challengea, Emina je snimka prvo prošala kritiku drugih natjecatelja, zatim je odabrana u najboljih 75, pa je stručna komisija to suzila na najboljih 30, a u zadnjem koraku natjecanja, o konačnom pobjedniku odlučuje broj 'lajkova' na društvenim mrežama. Ema je trenutno na prvom mjestu, no nju i drugoplasiranog kandidata ne dijeli mnogo glasova, zato požurite i danas do ponoći označite sa sviđa mi se Emin video na Facebooku i YouTubeu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije