Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vinkovci

Elza ostala sama nakon 14 godina, treba utočište za stare dane

Elza
Foto: Privatni album
1/7
21.05.2015.
u 22:09

Nakon 14 godina provedenih u stanu, uz poznatu osobu, Elza je ostala sama.

Danima je ležala pored svoje vlasnice koja nije ustajala iz kreveta. A kad je susjedima već postalo čudno njezino neprekidno lajanje, pozvali su policiju. Elzina vlasnica završila je u bolnici i nikad se više nije vratila.

Kako to obično biva, brigu oko Elze preuzela je udruga, ovaj put vinkovačka Udruga za zaštitu životinja Rocco. Nitko ne zna postoji li nasljednik koji bi trebao preuzeti brigu i o kujici, ali volonteri o tome ni ne razmišljaju. Elzu su privremeno zbrinuli, smještena je zajedno s još nekoliko pasa u kući koju Udruga koristi, jer skloništa nemaju. Iako je ispočetka bila jako tužna, nije ni dolazila na poziv, Elza sada jedva dočeka da netko dođe i malo je pomazi.

- Ima dvorište u kojem se može prošetati, ali nije joj do šetnje. Godine i višak kilograma učinili su svoje pa se dosta teško kreće. Teško joj pada i samoća, cvili kad odlazim. Ne mogu je povesti sa sobom, ali moram joj nekako pomoći – kaže Hrvojka F.

U smještaju u kojem je trenutno Elza nema mogućnosti uzmati prilagođenu hranu, jer često se u dvorište dotrči samo kako bi se na brzinu napunile zdjelice. Napuštenih životinja je puno, a dobrih duša koje bi se brinule za njih premalo.

- Elza može živjeti u stanu, bilo bi dobro da je u zgradi lift, ali možda bi za nju bilo najbolje da je u kući s dvorištem u kojem može šetati kad poželi. I naravno, da može biti u kući kad zahladi – ističe Hrvojka.

Za pomoć Elzi možete se javiti na njezin mobitel, 099/26-78-317 ili u Udrugu Rocco na 095/86-22-032. Elzi ne treba puno, treba joj samo nježnosti, pažnje i ljubavi, malo sreće pod stare dane.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije