Naslovnica Vijesti Svijet

'Istočna Europa je jako homofobna i LGBT zajednica ondje veoma teško živi'

Elton John i princ Harry najavili su novu međunarodnu financijsku pomoć vrijednu 1,2 milijarde dolara kako bi se "zaustavio ciklus" prenošenja HIV-a dok znanstvenici govore o slabim rezultatima u pronalaženju lijeka.
25. srpnja 2018. u 07:15 75 komentara 2115 prikaza
Elton John
Foto: Reuters/Pixsell

Britanski pjevač Elton John u utorak je napao Rusiju i istočnu Europu optuživši ih za "diskriminaciju homoseksualaca", drugog dana međunarodne konferencije o AIDS-u u Amsterdamu.

AIDS Zabrinjavajuće Stručnjaci upozoravaju: Bolest AIDS bi mogla izmaknuti kontroli

Elton John i princ Harry najavili su novu međunarodnu financijsku pomoć vrijednu 1,2 milijarde dolara kako bi se "zaustavio ciklus" prenošenja HIV-a dok znanstvenici govore o slabim rezultatima u pronalaženju lijeka. Na tiskovnoj konferenciji nakon objave te informacije pjevač je upro prstom u Rusiju i u istočnoeuropske zemlje. "Te zemlje provode politiku velike diskriminacije pripadnika LGBT zajednice", požalio se Elton John. "Moramo se boriti protiv toga", rekao je.

bispecifično antitijelo Znanstvenici iz Hong Konga tvrde da su pronašli novi lijek za HIV

Premda je britanska pjevačka zvijezda istaknula da se diskriminacija "ne događa samo u istočnoj Europi", ona je ipak veoma česta u tom dijelu svijeta, ocijenio je.

"Istočna Europa je jako homofobna i LGBT zajednica ondje veoma teško živi", dodao je pjevač u razgovoru za agenciju France Presse.

Elton John je ocijenio da je nužno "surađivati s vladama" u vezi s tim pitanjem. "Politike moraju biti na visini tako važnog pitanja. One mogu brzo iskorijeniti tu epidemiju. Molim vas, sjetite se da su svi ljudi jednako vrijedni", istaknuo je.

Mario Lemešić Mario Lemešić: 'Nisam zarazan, ali zbog HIV-a ne radim'

"Ja nisam predsjednik Putin ni predsjednik Trump. Nisam predsjednik neke države. Političari moraju biti bolji ljudi", poručio je u oštrom govoru. "Da nema nesnošljivosti i mržnje, ta bi se bolest mogla iskorijeniti brže nego što se misli", rekao je na kraju.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • larala:

  da malo manje silujete ljude sobom i svojim nacinom života, bilo bi manje homofoba...tko ste, što ste i s kim spavate nikoga ne zanima, živite svoj život kako hocete. samo druge ostavite na miru, pogotovo nedužnu djecu koju pokušavate progurati ... prikaži još! pod stvari jer ako ste se vec radi svog gušta odrekli mogucnosti da imate vlastitu, onda bar živite s tim

 • Avatar Orgasmatron
  Orgasmatron:

  A ti viteže dojaši na ružičaston jednorogu sa dildom u ruci pa ih oslobodi.

 • verakruz:

  Sreca pa nisi predsjednik neke drzave. Jer, jednostavno receno - tip je ludi fa.sist! Ovi su bolesni. Radi svog izopacenog stila zivota, oni bi mijenjali ljudsku kulturu, povijest i ocrnjivali bi cijele nacije. Ovo je pakao!