Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELIZABETA II. KAO POGLAVARICA ENGLESKE CRKVE

Elizabeta II. kao poglavarica Engleske crkve: Papa pohvalio otpor tiraniji koja je iz društva htjela ukloniti Boga

11.09.2022.
u 12:32

Svu tu povijest naslijedila je i Elizabeta II. koja je, uz svoju kraljevsku, nosila i titulu „branitelja vjere i vrhovnog guvernera Engleske crkve", koji datira iz vladavine kralja Henrika VIII. Kao takva, imenovala je nadbiskupe, biskupe i dekane Engleske crkve i predsjedala otvaranjem njihovih općih sinoda. U tome duhu susretala se poglavarima ostalih crkava, pa tako i s papama. S papom Franjom susrela se prije osam godina u Vatikanu i provela u razgovoru više od pola sata.

Komentara 21

DU
Deleted user
13:17 11.09.2022.

"Najkraća definicija Engleske crkve bila bi da u svojoj tradiciji ujedinjuje katoličke elemente (u liturgiji i praktičnom dijelu religije te nauku o sakramentima) i protestantske elemente (ponajviše u teologiji)." Najkraća (i jedina) definicija Engleske crkve bila bi da je to heretična, šizmatična i otpadnička crkva, kao i sve jedna koja je nastala otpadom od jedine Kristove Crkve - Katoličke Crkve. Nema potribe za "uljepšavanjem". A ako se razlikujemo "ponajviše u teologiji", onda se, automatski, razlikujemo i u "nauku o sakramentima", te, posljedično, i "u liturgiji i praktičnom dijelu religije". Posebno se tu ističe sakrament Euharistije. Još je papa emeritus Benedikt XVI svojedobno rekao - Katolička Crkva ima sve elemente Kristove Crkve. Pravoslavne crkve imaju neke elemente Kristove Crkve. Protestantske crkve nemaju nikakve elemente Kristove Crkve.

GI
gira
21:27 11.09.2022.

Komentirajući odnose između Velike Britanije i Hrvatske, Melchior Masina je napisao: Ne umanjujući pozitivnu stranu odnosa i veza Hrvatska-Ujedinjeno Kraljevstvo, koju ste ovdje opisali, nažalost, Englezi su se neprijateljski ponijeli prema Hrvatima u stvaranju prve Jugoslavije, u pomaganju č7tnika ii komunista za vrijeme drugog svjetskog rata, kod bombardiranja hrvatskih gradova i hrvatskih vojnih postrojbi 1944-45, u izručenju hrvatske vojske i civilnog stanovništva komunističkim Titovim krvni3ima i prešućivanju njihovih zločina, u pomaganju 6rpske agresije na Hrvatsku i muslimansko-bošnjačke kampanje na Hrvate u Bosni i Hercegovini (1991-95) i u perfidnom progonjenju hrvatskih generala na haškom tribunalu. Za sve ta zlo djela nitko nije odgovara, a onaj najzvjerskiji zločin izručenja hrvatske vojske i civila u Bleiburgu nazvali su podrugljivim imenom Operation Barnicle ( Operacija Čišćenje izm..eta).

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
12:46 11.09.2022.

Elizabeta II. kao poglavarica Engleske crkve: Papa pohvalio otpor tiraniji koja je iz društva htjela ukloniti Boga... da li je ovo crni humor. britanska kruna je počinila mnoge genocide širom sveta . Od 185 zemalja nije ratova samo sa 22 ratova samo sa 22 zemlje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?